Молитва за почината мајка

Молитва за почината мајка Може да ни помогне да постигнеме удобност што ни е потребна во толку ужасен момент.

Губењето мајка е една од најсилните болки што човекот може да ги чувствува затоа што се губи себеси во битието кое му дало живот, кој го водел и го придружувал во неговиот раст. Тоа е тага која е тешко да се надмине, но со духовна помош што ја подразбира молитвата, може да се случи побрзо. 

Ова е важна молитва што, дури и ако мислиме или сакаме никогаш да не ни треба, вистината е дека не знаеме во кој момент чувствуваме потреба да ја правиме оваа молитва.

Тоа е причината зошто во акатоличката вера има детални и точни реченици на кои можеме да прибереме кон каква и да е ситуацијата низ која поминуваме. 

Молитва за почината мајка За што е тоа?

Молитва за почината мајка

Оваа молитва може да има неколку цели, една од нив е да може да се најде во средина на молитвата, удобноста што ни треба, друга цел, а можеби и онаа што ќе добие многу поголема сила е да можеме да воспоставиме комуникација со таа друга димензија, ова ни дава сигурност дека да се биде исто толку слатко и сакано како мајка, е на небесните места, почива во мир и ужива од придобивките од тоа да имате исправен живот пред Бога. 

Друга цел е да може да се заблагодариме за среќата што имам мајка и да побараме нејзин вечен одмор. Ова е важно затоа што тоа е начин да се чувствуваме во мир со самите себе знаејќи дека нашите молитви го тераат членот на нашето семејство да ја најде светлината надвор од смртта.  

1) Молитви за кратко починато мајка

„Господи Исусе Христе, Сине Божји, кој сакаше да има мајка на земјата, Дева Марија; погледнете со сочувствителни очи кон вашиот слуга Н ..., кого го повикавте од пазувите на нашето семејство.

И со застапништво на Света Марија од Гвадалупе, благослови ја loveубовта што отсекогаш ја имал кон нас на земјата и увери се дека од небото може да продолжи да ни помага. Земете ги под вашата милостива заштита оние кои таа мораше да ги напушти на земјата. Вие што живеете и царувате во вечни векови. 

Амин “.

Обично, најубавите се молитвите за кратко починато мајка.

Во моментов имаме многу модели на молитви и, меѓу толку многу опции, се кратки реченици кои се лесни за меморирање и што можеме да правиме во секое време.

Во околности на осаменост, понекогаш, сакаме да бидеме сами и да ги трошиме нашите изоенти да се сеќаваме на нашата сакана, во тие моменти е важно да можеме да подигнеме една од овие молитви за кои не е потребно премногу време, но тоа може да ни помогне да ја надминеме тагата и да најдеме мир и спокојство што може да се постигне само од страна на Бога.  

2) молитва за почината мајка

„Ох, мајка ми, сакам да го кажам тоа
Вие бевте водач и север од мојот живот,
Благодарение на вас, ние сме на овој свет,
благодарам на вас што ни го дадовте битието,
благодарам на вас што нè воспитавте,
Благодарение на вас, ние сме она што сме,
си замина, отиде во рајот,
Вие ја остваривте својата мисија во животот,
им помогнавте на соседот и на сиромашните,
секогаш внимателен и свесен за сè,
како да заборавите толку многу убави работи, вашиот глас, вашата смеа ...
Денес, Татко мој, те прашувам
со многу смирение, слушај ја мојата молитва
и бидете внимателни кон гласот на моите молитви,
Покажи ми го патот кон мајка ми
за да може да биде од ваша страна Господ,
Понесете ја да се одмори во царството небесно.
Мајка ми, цвет на нејзините гробови мие
Солза на вашата меморија испарува
молитва за твојата душа, Бог ја прима.
Постојаната светлина блеска за неа, можеби таа почива во мир.
Амин “.

Дали ви се допадна оваа силна молитва за покојна мајка?

Мајките се суштества полни со сладост и loveубов што секогаш ќе обезбедат благосостојба на нивните деца. Пример за примерна мајка е истата мајка на нашиот Господ Исус Христос, суштество исполнето со Светиот Дух, кое знаеше да го сака и прифати својот син.

на Мајките претставуваат важен дел од лозата на секоја личност и кога овој дел со креаторот Бог остави празнина што се полни само преку молитвата што ја креваме со идејата дека таа самата е веднаш до Бога водејќи сметка за своите деца. 

3) Молитва на мајка ми на небото

«О, татко ми, само утеха во вечните моменти на болка.
Го жалиме твоето отсуство, драга мајка, во овој момент на тага,

Толку многу болка, толку многу страдање, оставате голема празнина во нашето срце,

Дај му Господ, прошка на твоите гревови, да помине низ вратата на смртта,

Уживајте во вашиот лесен и вечен мир.

Семоќен бог, Ние ги ставаме во вашите lубовни раце. На нашата мајка, која беше повикана во овој живот да ве дружи. Дајте му го вечниот остаток на душата во рајот. Мајка ми, сакам да кажам дека си водич и северно од мојата сила,

Благодарам на вас, ние сме на овој свет, благодарение на вас кои ни го дадовте битието,
Благодарние на вас, кои нè воспитавте, благодарение на вас, ние сме она што сме,
И благодарение на тебе, јас секогаш ќе бидам добра личност што си замина, отиде на небото,

Ја остваривте својата мисија на земјата, им помагавте на другите и на сиромашните,

Секогаш внимателен и свесен за сè, како што се игнорирање на толку многу убави работи, вашиот глас, вашата насмевка ...
Денес, Татко мој, те молам со голема понизност, слушни ја мојата молитва

И бидете внимателни на гласот на моите молитви, покажете го патот кон мајка ми,

Да бидам покрај тебе Господи, Понесете ја да се одмори во царството небесно.
Мајка моја, цвет на нејзините гробни молеа, солза на твојата меморија испарува
Молитва за твојата душа, Бог ја прима. Нека свети вечна светлина за вас, нека почивате во мир.
Амин.«

Оваа молитва многу ја сакаме на мојата почината мајка на небото.

Мајка е пријателка кај која можете да одите во секое време, без разлика колку и да станувате лоши деца, мајките секогаш имаат раширени раце да ги пречекаат своите деца.

Кога овие мајки ќе се сретнат на небото, тие остануваат ovingубовни и остануваат подготвени да н listen слушаат, да ни помогнат и да продолжат да нè водат.

На крајот на краиштата, можеме да разбереме дека нема подобро место за мајка отколку да биде веднаш до истиот Господ Бог Таткото. 

Кога можам да ја молам молитвата?

Молитвите можат да се прават во секое време.

Не е неопходно да се крене гласот или да се запалат свеќите, но да можеме да се молиме од срце и молитвата да биде искрена. Покрај тоа, сè што треба да имате е верата жива и будна за тоа дека нашите молитви стигнете таму каде што треба да одат.

Свеќите, местото, ако го сториме тоа со низок, висок глас или во умот, се само детали што можеме да ги видиме во моментот, но во секој случај молитвите секогаш можат да се прават во секое време. 

Молете ја оваа молитва за починатата мајка со многу убов.

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: