Молитва за операција

Молитва за операција ако треба да ги ставите во рацете на Врховното суштество сите грижи што се чини дека ви го одземаат умот.

Во овие моменти, да се има вера да се придржуваме може да биде од витално значење, а верувањето во молитва ни дава мир и спокојство.

Кога станува збор за операции, ништо подобро од ставање сè во рацете на креаторот Бог на сите нешта.

Словото Божјо ни кажува дека тој е наш исцелител и нема што да бараме од Отецот да ни даде. Тогаш ќе ви ја оставиме молитвата што треба да ја направите пред да започнете со хируршки процес.

Молитва за операција За што е тоа?

Молитва за операција

Пред, за време и по операцијата има моменти на болка и молитва Молитвата може да ги смири сите негативни мисли додека нè тера да ја зголемиме верата.

Ние мора да верувајте во зборот Господов Тој вели дека ние му викаме и тој ќе нè научи на големи и скриени работи, една од тие работи може да биде и заздравување на нашето тело, спокојство да се знае дека Бог прави нешто во наша корист и вербата да знае дека е тој што го прави работат во нас.

За целата оваа молитва е важно во сите времиња на загриженост дека како човечки суштества сме изложени да живееме.

Самиот Исус Христос нè поканува да го прашаме таткото во негово име, така што нашите молитви се секогаш во името на Исус, препознавајќи го како син Божји, сите моќни да нè излечи и да го наполни нашето срце со мир.

Да се ​​изрекуваат реченици пред да се изврши оперативна интервенција, може да ни помогне да донесеме добри одлуки како што се лекарот, здравствениот центар, датумите, па дури и начинот на кој ќе се одвива операцијата.

Затоа е важно не само  молете се пред да влезете во операционата сала, но кога ќе започне целиот процес пред-болнички процес.

Пред операција

Бог да ме сакаш, грижи се за мене и заштити ме
Дајте му мудрост и вештина на моите доктори и медицински сестри
Направете ги да можат да ви служат со loveубов и олеснување
Преку Исус Христос, нашиот Господ
Амин!

https://es.aleteia.org

Целта на молењето пред операцијата е секогаш Бог да ја преземе контролата врз сè што се случува во нашиот организам и дека сè оди добро, тоа се двете најчести барања.

Во молитвата, мора да биде јасно дека се соочуваме во момент во кој немаме контрола над тоа што е или што не е и тоа е главната причина што нè наведува да се чувствуваме несигурни.

Разговарајте со Бога, изразете ги вашите грижи, кажете му за несигурност, стравови и сè што чувствувате, и добро и лошо.

Изјавувајте гласно дека тој ви дава контрола врз вашиот живот и заблагодарете му го што ви ја дал победата.

Молитва за операција на роднина 

Господи, многу доктори, loversубители на својата професија
Тие се на наша услуга.
Ви благодарам за дарот на мудроста
дека сте му дале.
Денес, многу животи се спасени во случаи што во минатото
Тие не можеа да добијат лек или лек.
Господи, ти и понатаму си
сопственик на животот и смртта.
Крајниот резултат е само во ваши божествени раце.
Господи, просветли ги умот и срцето
од оние кои во моментов
тие се грижат за заздравување на моето болно тело
и водени ги рацете со твојата божествена моќ.
Ви благодарам за вашата огромна nessубезност.
Амин.

http://www.sanfrancescopatronoditalia.it

Ако оној што ќе влезе во операционата сала е роднина, молитва Мора да се направи пред и да се одржува во текот на целиот процес.

Важно е да знаеме да пренесеме добра енергија на членот на нашето семејство пред да се интервенира, ова ќе ви помогне да останете позитивни и со активна верба. 

Не можеме да се молиме за член на семејството со негативен став или да се сомневаме во тоа што може да направи Бог во моментот, но мора да одржиме став на верник кој му дава сила, охрабрување, верба и храброст на членот на семејството пред операцијата и на крајот на сè Секогаш треба да му се заблагодарувате на Бога.

Така што сè оди добро во една операција

Небесен Отец, ве молам да ме чувате и заштитите
Помогни ми да ти верувам
И да има доволно храброст да се подложи на оваа операција
Слушајте ги моите стравови и моите грижи
И бидете сигурни во вашето присуство
Водич и благословувај ги хирурзите за да знаат точно што треба да прават
Благословете го целиот третман и грижа што ќе ми се укаже
И зајакне ме со твојата моќ
Така можам да се чувствувам подобро и да се лекувам добро
Во името на Исус
Амин!

https://es.aleteia.org

Барање од Господ да ги испрати своите ангели да се грижат за нас во операционата сала и, исто така, да побараат од него да сврши секаков злобен дух што сака да се меша, се две валидни барања што можеме да ги направиме во секое време. 

Исто така, важно е да можеме да прогласиме со вас звучно за сето добро што сакаме да го видиме, така што тие добри енергии се ослободени и зборот се исполни во нашите животи или во она на кој било член на семејството, пријател или познаник, кој е подготвен да влезе во еден од овие процеси. 

Дали речениците ќе работат?

Само да се молиш ќе го направи побезбеден и потивок.

Нема ништо подобро од тоа да веруваш во Бог на сите времиња.

Ако имаш вера во твоето срце, Бог ќе ти помогне во ова страшно време. Молитвите имаат сведоштва за успех низ целиот свет.

Само молете се со многу верба во вас, така што сè ќе оди добро.

Дали молитвата за операција беше по ваша желба?

Ако имате предлози за молитва, не двоумете се да го коментирате овој напис.

На овој начин им помогне на другите луѓе кои ќе поминат низ истиот проблем што веќе се случил.

Оди со Бога.

Повеќе молитви до Бога:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: