Молитва за мртвите

Молитва за починатиот. Во него можеме да ги побараме оние души кои се на патот на вечен одмор за да можат да најдат мир што им е потребен во најкус можен рок.

Сигурно многумина од нас ја претрпеле смртта на некој многу близок, не е важно дали бил член на семејството или пријател, важно е што повеќе не се на овој свет, отишле во задгробниот живот.

Се вели дека ако не се молиш за починатиот, ќе заборавиме и кога треба да одиме по тој пат.

Некои луѓе обично осветлуваат свеќи и прават посебен олтар за да се сеќаваат на својата сакана личност додека певаат молитви.

Сепак, ова верување честопати го критикуваат оние што не разбираат повторно и се помалку духовни. Овие луѓе не се слушаат, на тој начин ги одржуваме срцето чисти.

Која е молитвата за мртвите? 

Молитва на мртвите

Постои верба дека, многу пати, луѓето што умираат не биле подготвени да се соочат со тој свет, па затоа имаме потреба од подигнување молитви за починатиот да најде вечен одмор.

Се верува дека на тој пат починатите можат да ја прочистат својата душа преку света мисла како што е молитва.

Обично е вообичаено да се прават некои молитви откако погребот ќе биде погребан, но не е доволно да ги продолжите овие молитви Долго време, па дури и ова помага во жалост и болка за физичко раздвојување на членот или пријателот на нашето семејство.

Нè прави да чувствуваме дека сме поврзани и покрај далечината. 

Молитва за починатиот близок 

Боже, ти си единствениот сопственик на животот.

Вие ни го доделувате дарот да се родиме со цел и на ист начин кога го исполнивме, нè повикувате во вашето кралство на мирот, кога сметате дека нашата мисија во овој свет е веќе остварена.

Ниту пред, ниту после ...

Денес посакувам да се појавам пред вас со длабока смиреност и сигурно ќе се слушне моето барање.

Денес сакам да се залагам за душата на (име на починатиот) кого го повикавте да се одмори покрај ваша страна.

Ја подигнувам оваа молитва, за вас господине, затоа што дури и во најтешките бури вие сте бесконечен мир. Вечен отец, дајте им одмор во рајот на вашата душа и вашето царство на оние кои веќе го напуштија овој земен авион.

Вие сте Бог на убовта и простувањето, простете ги неуспесите и гревовите на оваа душа што е сега од ваша страна и му дадете вечен живот.

Исто така, ве прашувам отец, за сите оние што мораа да го оплакуваат заминувањето на некој што повеќе не е дисконструално, отворете го срцето и прегрнете ги со вашата убов. Дајте им мудрост, за да можат да разберат што се случува.

Дајте им мир за да можат да бидат мирни во тешки времиња. Дајте им дрскост да ја надминат тагата.

Ви благодарам господине, што ме слушавте денес со оваа молитва што ја принесувам со посветеност кон вас, така што во милост и мир, можете да им дадете мир на оние што го немаат во ова време.

Водете ги чекорите на луѓето кои сега се разочарани и натерајте ги да уживаат во радоста на животот.

Фала ти, отец.

Дали ви се допадна молитвата за мртвите?

По смртта, има и такви што се уверени, дека може да се живее некој друг момент на прочистување, дека не е сè изгубено, туку дека имаме друга можност.

Според зборот Божји, гледаме некои референци за да се добие прошка во овој свет или во кој ќе дојде; Самиот Исус Христос го кажува тоа на една од неговите чудесни состаноци. 

Тоа е реалност од која не можеме да избегаме, покрај тоа што правиме сеење и утре некој друг ќе го стори тоа за нас на ист начин. 

Молитви за прилично мртви

О, Исус, единствената утеха во вечните часови на болка, единствената утеха во огромната празнина што смртта ја предизвикува кај најблиските!

Вие, Господи, на кого небесата, земјата и луѓето видоа жалост во тажни денови;

Вие, Господи, кои плачевте на импулси од најнежните наклонетости на гробот на омилениот пријател;

Ти, о Исус! дека се смилувавте на жалост за еден скршен дом и срца што лелекаа во него без утеха;

Вие, многу Fatherубезен Татко, исто така, жалите и за солзите.

Погледнете ги, Господи, како крв на болната душа, за загубата на оној кој беше најмил најмил, верен пријател, жар христијанин.

Погледнете ги, Господи, како почит што ја нудиме за вашата душа, за да можете да ја прочистите во вашата драгоцена крв и да ја однесете што е можно поскоро кон рајот, ако сè уште не уживате во него!

Погледнете ги, Господи, за да ни дадете сила, трпеливост, сообразност со вашата божествена волја во овој огромен тест што ја мачи душата!

Погледнете ги, о слако, о најбожост Исус! и за нив ни даваат до знаење дека оние кои овде на земјата живееле врзани со многу силните врски на ectionубов, а сега жалиме за моменталното отсуство на саканата личност, се среќаваме повторно со Тебе на Небото, за да живееме вечно обединети во твоето срце.

Амин.

Без сомнение, убава молитва за починати блиски.

Најубавите молитви за починатите се оние направени од срце и во кои можеме да испуштиме сè што остануваме во срцето.

Прашуваме за неговиот вечен одморДа Може да најдам мир што ви треба

За возврат, исто така, бараме од нас да не наполнат сила и можеме надминување на тешкото време низ кое можеме да поминеме.  

Постојат некои молитви што можат да послужат како водич, особено во оние моменти кога зборовите не излегуваат поради болка и тага.

Молитви за мртвите на нивната годишнина 

О, добар Исус, кој во текот на животот се смилуваше на болките на другите, погледна милост кон душите на нашите најблиски кои се во Чистилиштето.

О, Исусе, кој ги сакаше своите најблиски со голема наклонетост, послушај ја молбата што ти ја упатуваме и со твојата милост дарувај им на оние што си ги однел од нашиот дом да уживаат во вечниот одмор во пазувите на твојата бескрајна љубов.

Дајте им, Господи, вечен одмор и можеби вашата трајна светлина ги осветли.

Нека душите на верните заминати од милоста Божја, почиваат во мир.

Амин.

Ако сакате да се помолите на некој член на семејството, ова е точна молитва за мртвите.

Да се ​​потсетиме на член на семејство или пријател кој почина на важен датум е, во повеќето случаи, неизбежно.

Тоа е затоа што тие биле моменти на славење и не се чувствува таа празнина, но има молитви или посебни молитви што треба да се прават на тие датуми.

Може да биде роденденска годишнина, свадба или некои уште еден важен датум

Посебно нешто за сето ова е да не го заборавите и да побарате каде и да сте може да има мир и тишина и дека продолжете да ги зајакнувате оние што останале на планетата земја.

Понекогаш е вообичаено да се сретнеме со други членови на семејството и да се молиме во единицата за домаќинство, запомнете дека зборот Божји вели дека ако двајца или тројца се здрави да побараат нешто во име на Исус, Таткото што е на небото би го доделил барање направено.

Молитва за починати членови на семејството (католичка)

Боже, вие што да простите гревови и сакате спасение на луѓето, ние ја поттикнуваме вашата милост во корист на сите наши браќа и роднини кои заминаа од овој свет.

Дајте им во вашиот кралство вечен живот.

Амин “

Ова е молитва за кратки мртви, но многу убава!

Молитвата за покојникот е една од најстарите традиции на христијанската црква низ светот, стана доктрина да се верува дека покојниците се на место каде што се прочистуваат за да влезат во царството небесно.

Ова е место за одмор што Бог го создал особено за нив, ова покажува бесконечна loveубов што Господ ја има за човештвото.

Зачленете се како семејство Обичај е да се молиме за починат член на семејството или да побараме маса каде можеме да правиме посебни молитви и молитви заедно со пријателите и другите членови на семејството.

Ова исто така служи како утеха, како знак дека не сме заборавиле на нашето семејство и дека повторно ќе се сретнеме заедно.

Дали молитвите ќе го направат починатиот добро?

Се разбира, да.

Целта на молитвата до мртвите е тоа. Побарајте помош, помош, заштита и среќа за таа личност која веќе не е меѓу нас.

Само ќе успее. Ако се молите со вера и со многу itубов, тоа ќе донесе многу позитивни работи, како за починатите, така и за вас.

Повеќе молитви: