Молитва за децата

Молитва за децата. Тие се причина за најсилните радости и таги што секој може да ги почувствува. Ова е причината зошто кревањето на молитва за децата до Крвта на Христос и Светиот Дух е нешто многу вообичаено.

Од моментот кога знаеме дека тие постојат, нашето срце е исполнето со грижи и сензации кои честопати тешко се објаснуваат.

Истурање на сите овие проблеми во молитва е најмудро нешто што можеме да направиме како родители кога претставуваме вознемирувачка или прекумерна грижа. 

Во моментов, кога опасностите се чини дека се редослед на денот и каде децата, особено во раната младинска фаза, се чини дека не ги реализираат сите негативни работи што се лабави во околината.

Ова е причината зошто, далеку од забраната на ова или она, она што треба да го направите, освен добро образование, е да го заземете нашето место покрај молитвата.

Молитва за деца Дали молитвата е многу моќна?

Молитва за децата

Многу од нашите читатели не знаат дали молитвите се моќни.

За нив е познато дека се моќни, дури и многу моќни.

Нашите молитви Тие се оригинални.

Тие се повлекуваат од Библијата, од страниците на католичката црква и од изворите на доверба.

Сите тие се силни и работат.

Затоа, ако сакате моќна молитва за децата, веќе знаете дека имате 3 подолу. Молете се со голема вера. Секогаш верувајќи во Божјите сили. На тој начин не мора да успее.

 Молитва на Крвта на Христос за децата 

Господи, Семоќен Татко, ви благодариме што ни ги дадовте овие деца.

За нас е радост, а грижите, стравовите и уморот што нè чинат, ние ги прифаќаме со спокојство. Помогнете ни да ги сакаме искрено.

Преку нас сте го доживеале животот; Од цела вечност знаевте и ги сакавте.

Дајте ни мудрост да ги водиме трпеливост да ги поучуваме будноста да ги навикнат на добро преку нашиот пример.

Ја зајакнувате нашата loveубов да ги коригирате и да ги направите подобри.

Тешко е понекогаш да се разберат да бидат како што сакаат нас, да им се помогне да го направат својот пат.

Научете нè на вашиот добар Татко според заслугите на Исус вашиот син и нашиот Господ.

Амин!

Дали ви се допадна молитвата кон Крвта Христова за децата?

Да се ​​каже дека Крвта Христова сè уште тече на крстот е вистина за која многумина се осмелуваат да се сомневаат.

Сепак, оваа крв останува чудесно на одличен начин и не Ефикасно е само во чистење на нашите гревови Исто така, може да ни помогне да решиме каква било ситуација што се јавува и повеќе ако е тоа за нашите деца. 

Исус, како добар син, знае и разбира сè што можат да поминат децата, секогаш кога можат да бидат искушани да прават работи што не се добри за нив и дека не знаат или не сакаат да ги видат.

За сето ова е моќно да се побара крв за посебно барање на децата, покрај тоа што ќе ни го даде потребниот мир да го чекаме чудото, можеме да бидеме сигурни дека ќе ни помогне и порано отколку подоцна ќе можеме да видиме што бараме.   

Молитва на Светиот Дух за децата 

Господи, просветли ги умовите на нашите деца за да го знаат патот што си посакал за нив, за да можат да ти дадат слава и да достигнат спасение.

Држете ги со ваша сила, така што тие ќе ги охрабрат во вашиот живот идеалите на вашето Царство.

Осветлете нè исто така, вашите родители, за да им помогнете да ја препознаете својата христијанска професија и дарежливо го исполнуваат, соработувајќи со вашите внатрешни инспирации.

Амин!

Кога Исус се вознесе на небото, нè остави во Светиот Дух да бидеме наше вечно друштво секој ден сè додека не се врати.

Никој не знае што подобро од него, дури ни ние самите.

Кога бевме загрижени, се откривавме себеси, кога плачевме заради синот, Светиот Дух беше таму што нè одржуваше дружење и тој исто така се грижеше за тој син, без разлика каде е.

Да го прашаме со верба и доверба дека ќе ни помогне и ќе направи сè да ја преземе куќиштето што мора да го има, многу порано отколку што очекуваме.

Молитва за бунтовнички деца 

Боже мој, ти ги нудим моите деца; Ти ми ги даде, тие ти припаѓаат засекогаш; Јас ги едуцирам за Тебе и те замолувам да ги чуваш за твојата слава. Господи, себичноста, амбициозноста, злото не ве оддалечуваат од добриот пат.

Дека тие имаат сила да дејствуваат против злото и дека мотивот на сите нивни дела е секогаш и единствен добар.

Има толку многу зло на овој свет, Господе!

Знаете колку сме слаби и колку злото често не фасцинира; но вие сте со нас и ги ставам моите деца под ваша заштита.

Дајте им светлина, сила и радост на оваа земја, Господи, за да можат да живеат за Тебе на оваа земја; и дека на небото, сите заедно, можеме да уживаме во вашата компанија засекогаш.

Амин!

Бунтот кај децата е нешто што можеме да започнеме да го забележуваме уште од детството и тоа е во тој момент од каде треба да започнете побарајте помош испратена од небото.

Многу пати ние како родители треба адреса да знаат што да прават и што да не прават за да помогнат во бунтот на нашите деца не е многу сериозна. 

Барањето во молитва за бунтовни деца, од душата за да ни се даде мудрост и добар совет за нашите деца е најдоброто нешто што можеме да го направиме.

Молитва на архангелите за децата

Возљубен Татко и наш Господи, благослови ја оваа молитва со Твојата бескрајна Љубов, така што, кога ќе ги остави моите усни со нескротливата сила на моето срце, сите твои небесни војски да одговорат на мојот повик обезбедувајќи им на моите деца сè што бараат за нивната еволуција и среќа.

Покријте ја оваа искрена молитва со вашето присуство и не дозволувајте злите или моите грешки да ги растеруваат. Возубен архангел Михаил, ве повикувам во името на Господ да ги однесете моите деца и да ги заштитите со вашиот меч од секакво зло.

Исечете ги нивните нарушувања и врски, ослободете ги и дајте им цврста верба за никогаш да не излезат од добар начин. Возубен архангел Јофил, ве повикувам во името на Господ да ги завиткате моите деца со светлоста на мудроста.

Помогнете им да успешно да ги развијат своите таленти и способности, поставете ги настрана од грешки, пороци и незнаење. Охрабрете ги да учат и секогаш да ги надминуваат и исчистат нивните патеки за да можат да ја исполнат својата струка и да бидат среќни на земјата.

Возубен архангел Хамиел, ве повикувам во името на Господ, да ги наполнам моите деца со Loveубов, да ги излечат нивните срца и да им овозможат да ја знаат вистинската Loveубов и да ја чуваат.

Помогнете им да живеат во хармонија со сите и дајте им способност да бидат љубезни и да сакаат без да бидат слаби или под влијание на злото.

Нека Светлината што свети во нивните души никогаш не излегува. Така да е за благослов на нашето семејство и слава Божја за вечно и засекогаш.

Амин.

Се вели дека секоја личност во светот има назначен ангел, но истото не се зборува за архангелите и дека тие припаѓаат на друг хиерархиски ранг во рамките на небесната армија. 

Можеме да ги користиме во секое време на потреба.

Воини, борци и наши пријатели, Архангелите секогаш се подготвени да ни помогнат да се бориме во борбите за кои немаме сила. 

Во случај на деца, ништо подобро од еден од нив да се бори против победа во која било област на која му е потребно дете. 

Може ли да кажам 4 реченици?

Можете да ги кажете 4 реченици без проблеми.

Молитвата за децата кон Крвта на Христа, до Светиот Дух и на Архангелите служи само за заштита и раздвојување на децата од зли начини.

Затоа, не се плашите да ги кажете сите реченици во овој напис.

Важно е да верувате во моќта на Бога и да имате вера.

Молете се без страв, добро ќе трчате.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: