Молитва за благослов

Молитва за благослов мора постојано да биде во уста, бидејќи со него можеме да воспоставиме како ограда околу нас каде позитивните работи се оние што можат да влезат. 

Словото Божјо ни објаснува дека благословите Божји не додаваат никаква тага и ова е клучно за да се утврди кои се благословите што доаѓаат од Бога и кои не се. Во овој случај, со правење на овие благословни молитви, можеме да се заблагодариме, да се благословиме себеси или друго лице и да ја препознаеме моќта на Бога во нашите животи. 

Молитва за благослов

Благословот е придобивка што сите сакаме или сакаме да ги примаме во секое време во нашите животи.

Молитва за благослов

Многу пати ги примаме самостојно, па дури и без да го сфатиме, а понекогаш мора да бараме или да се бориме за нив.Во оваа смисла, молитвата за благослов станува моќно оружје што можеме да го користиме во секое време. 

1) Молитва да примаме секакви благослови

„Господи,
Ве замолувам да ме благослови,
благослови сè што моите раце допираат денес,
Исто така, благословувај ја мојата работа и помогни ми да ја направам правилно, да не правам грешки.
Благословете ги сите мои соработници;
Татко, благословувај ги сите мои мисли и чувства,
за да не размислувате или чувствувате лошо,
така што сè што е во мене е само loveубов;
благословувај ги сите мои зборови,
Да не кажувам работи за кои подоцна можам да жалам.
Господ
Благословувајте ја секоја секунда од мојот живот,
за да можам да го направам вашиот имиџ и збор на сите оние на кои им е потребна.
Благослови ме, Господи, за да бидам според твојата слика и сличност,
да им донесе позитивни работи на сите луѓе
ме опкружуваат и така сите ќе бидат благословени од вас.
Господару,
Те замолувам, така што секоја личност во моето срце може да биде благословена од вас,
Светиот Дух и Дева;
Амин “

Благослов во loveубовта, здравјето, ел динеро, семејството, работа, бизнис, член на семејство, за деца, па дури и да ја напуштат нашата куќа секој ден, благослови се неопходни во сите области од нашиот живот.

Важно е да знаеме како да воспоставиме семејство или личен принцип да ја правиме оваа молитва на дневна основа, па дури и еднаш неделно. Ние, исто така, можеме да ги научиме на нашите деца и семејството и на овој начин да ја зајакнеме верата на семејството, како и да поминеме квалитетно време со нив. 

2) молитва за благослов на денот

Благословен семоќен Татко,
Ти благодарам за овој нов ден,
бидејќи со раѓањето на сонцето, со моето будење и со мојата прошетка за него,
Имам шанса да бидам поблизу до вас, да бидам подобар сервер отколку што бев вчера.
Ви благодарам за семејството во кое ме вклучивте,
за моите пријатели кои ме водат за добро
и сè што води по патот кон тебе, што претставува нешто позитивно во мојот живот.
Прослави со Светиот Дух, Господи,
секој од моите чекори, да биде пример за твоето добро срце
на сите оние што ќе се најдат на патот.
Прослави со Светиот Дух, Господи,
мојот јазик, усните и мојот глас,
така што тие се бранители на вашиот збор и предаватели на тоа.
Топете ја вашата света крв во моите раце, Господи,
Нека бидат исполнети со твојата божествена послушност, за да може да биде благословено моето вработување.
Нека е твојата радост што ми го допира срцето, и универзално е да се знае дека јас сум твојот верен слуга,
и на тој начин бидете инструмент на вашиот божествен мир.
Јас ставам во ваши раце сè што сум денес и што ќе бидам,
така што ме обликувате на вашата слика и предност,
на таков начин да бидете слични на вас, за доброто на вашиот народ,
и така, вашето име да се прослави на секое место што го поминува.
Ова го прашувам во името на Отецот, синот и Светиот Дух.
Амин.

Оваа молитва за благослов на денот е едноставно прекрасна.

La благословот на денот е нешто што треба да се бориме секојдневно. Идеално, направете го тоа наутро, така што целиот ден е благословен. Некои луѓе обично запалуваат специјална свеќа за да ја направат оваа молитва, но може да се направи во кое било време и место. 

Примерот на молитвата на нашиот Отец што го гледаме во Библијата нè учи дека мора да го бараме нашиот леб секој ден и тој леб ги симболизира сите благослови што може да ги побараме или дури и оние што не знаеме што ни треба, но дека Господ знае. 

3) Молитви на Божјите благослови

„Фала му на Бога што ми даде благослов да имам уште еден ден,
Ви благодарам затоа што денес повторно можам да видам колку е супер вашата креација и loveубов.
Денес, јас сум среќна личност,
среќен и благодарен што имате нова можност да искористат еден ден полн со мир,
Loveубов, заштита и што е најважно, вашиот водич.
Господи, дај ми сила да ја надминам секоја пречка што ми доаѓа на патот,
направи ме храбар и силен каков што си,
Направете ја вашата loveубов да го покрие целиот мој живот и сите оние околу мене и на мојот пат.
Небесен татко,
Секој ден што започнува се молам да ме слушаш и да одговориш со твојата голема дарежливост и kindубезност.
Знам дека мојата душа ви треба секој ден, и ми ги давате сите благослови.
Во името на Исус,
Амин “

Да се ​​биде во можност да покренеме молитва за благослов од Бога и да го благословиме името Божјо и да побараме од него да нè благослови, мора да биде еден од чекорите што ги преземаме во нашите побожни молитви.

Божјите благослови првпат се добиваат во духовното подрачје а потоа и физички На тој начин треба да се бориме за она што сакаме да го добиеме и дека само во духовно може да го постигнеме. 

4) Молитва да му се заблагодарам на Бога за сите благослови

Благодарноста е вредност што со тек на време и се чини дека грижата за лозата е изгубена, но добриот господар во неговиот збор ни кажува дека треба да бидеме благодарни.

Постои приказна за едно од чудата на Исус кога исцели десет лепрозници и само едниот се врати да се заблагодари, другите едноставно отидоа да уживаат во животот со целосно здраво тело, ова нè учи колку неблагодарни можеме да станеме тоа само десет ќе се вратат, тоа треба да бидеме ние, секогаш имајте ја предвид благодарноста кон Бога за благословите што ги добиваме од него. 

Само отворањето на очите кон нов ден, дишењето и семејството, се мали работи што многу пати забораваме да му се заблагодариме на Бога. Ајде да научиме да бидеме благодарни и да подигнуваме молитва на благодарност секој ден за сите благослови што сме ги добиле 

Дали е навистина моќна оваа благословна молитва?

Молитвата што е моќна е она што се прави со вера затоа што тоа е единствениот задолжителен услов за нашите молитви Бидете сослушани

Ако прашаме со сомнеж или себичност, не верувајќи дека Господ може да ни го даде она што го бараме, тоа е празна молитва која нема да ја исполни својата цел. Без вера невозможно е да му угодуваме на Бога, славно учење што е во Библијата кое секогаш мора да го запомнуваме. 

Секогаш имате многу верба додека ја молите благословната молитва на денот кон Бога и да примате секакви благослови.

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: