Молитва за бизнис

Молитва за бизнис Духовниот свет е реалност од која не можеме да избегаме, ниту да ја игнорираме, па кога започнуваме нов потфат, добро е да направиме молитва за бизнис Наскоро ќе започнеме

Да се ​​биде благословен бизнис, така што добрите енергии течат во секое време. Можеме да побараме просперитет и дека секој што ќе влезе во нашата работа чувствува мир и спокојство.

Молете се за бизнис не мора да биде кога започнува, можеме да се молиме за бизниси што веќе имаат време одење.

Важно е да го благословиме во името на Отецот, Синот и Светиот Дух и да веруваме дека молитвата што ја направивме има моќ.

Во оние случаи кога бизнисот не е наш, туку е од пријател или роднина, може да се молиме и за тоа дело да биде благословено и напредувано во голема мерка.

Молитва за бизнис За што е тоа? 

Што е молитва за бизнис?

Молитвата за бизнисот е важна затоа што преку неа можеме да го најдеме патот што бизнисот мора да го преземе, запомнете дека многу пати сакаме да направиме една работа кога навистина треба да направиме нешто многу различно и ова е кога преку молитва можеме да ја добиеме адресата што ни е потребна да донесувате добри одлуки и да тргнете на вистинскиот пат. 

Духовно сме квалификувани да комуницираме со Бога и со светците, не можеме да чекаме некој друг да дојде да го благослови она што е наше, секако дека можеме да се потпреме на пријател или член на семејство, но духовната одговорност е лична, затоа мора да научиме да веруваме Наша сопствена молитва

Не можеме да побараме финансиски просперитет ако не веруваме дека е можно да се постигне тоа, така повеќе од тоа да научиме да се молиме.

Ние мора да имаме вера дека молитвата што ја правиме ќе стигне до небото и дека ќе ја исполни целта што ја бараме.

Чекајте одговор од нашите молитви тоа може да биде најтешко, но Ако имаме доверба, сигурно ќе биде потребно она што го бараме толку многу за да пристигне

Молитва да го благослови бизнисот 

Почитуван Господи, барам ваша помош за да започнам свој бизнис. Вие сте мојот најсилен сојузник и мојот најдобар партнер.

Те молам придружи ми се во оваа нова авантура за да можам да успеам. За мене, моето семејство и клиентите на кои ќе им служам. Дајте ми ги вашите моќ на добра проценка.

Вашата мудрост и водство за мојот бизнис да напредува и да ја направи вистинската работа. За сите нас во Твоето небесно име.

Благодарам! Амин

 Изобилство, флуидност, насока да донесуваме одлуки, нови идеи и многу други барања што можеме да ги поставиме пред Бога кој може да стори сé за да ни ја даде својата милосрдна помош.

Никој подобро од вас не ги знае потребите што можат да се појават во вашата деловна активност, разговарајте со Бога и презентирајте му ги секоја од нив.

Запомнете дека молитвата е разговор со Бога, потоа разговарајте со него и не заборавајте да му дадете време да одговори, да ги преместите парчињата во ваша корист.

Не се случуваат сите работи како што сакаме да се случат, но ако му веруваме на Господ, сигурно е дека што и да се случи е за наш благослов. 

За работа и деловно работење

Почитуван Господи, барам ваша помош за да започнам свој бизнис. Вие сте мојот најсилен сојузник и мојот најдобар партнер. Те молам придружи ми се во оваа нова авантура за да можам да успеам.

За мене, моето семејство и клиентите на кои ќе им служам. Дајте ми ги вашите моќ на добра проценка.

Вашата мудрост и водство за мојот бизнис да напредува и да ја направи вистинската работа. За сите нас во Твоето небесно име.

Благодарам! Амин

Многу луѓе започнете нов бизнис и тие сакаат да уживаат во изобилство без да сфатат дека доаѓа прогресивно додека работиме.

Затоа, барањето за изобилство без работа бара залудно. Библијата н teac учи дека верата без работа е мртва, затоа мора да го замолиме Бог да ни даде многу, но и да работиме за да го достигнеме.

Мора да научиме правилно да ги правиме речениците, не можеме да бараме нешто што навистина не ни треба, бараме вредни работи, но не и економски.

На пример мудрост, со тоа можеме да постигнеме многу.

Молитва на Свети Јуда Тадеј за бизнис

Свети Јуда Тадеј,
Во овој момент ве молиме да интервенирате пред нашиот Небесен Татко,
За просперитет на нашиот бизнис,
Извор на работа за многумина и храна за нашите семејства,
Покријте го секој агол на благословите,
И на сите што работат во тоа,
За нашата работа да биде благословена од Севишниот,
И бидете пријатни во неговите очи.
Свети Јуда Тадеј,
Не дозволувајте во ова работно место,
Прифатени се мито или плодови на некој лош бизнис,
Нека биде сè што правиме достоинствено и угледно,
Нека работиме искрено,
Само доволно наплаќајќи и со servingубов служејќи им на нашите браќа,
Помогнете ни да ги постигнеме поставените цели за нашиот деловен и комерцијален развој.
Ве молиме да ја всадите usубовта кон Бога во нас,
На сите што работат на ова место,
И, можеби тоа е theубовта кон Бога и нашите семејства,
Оние кои ни помагаат да извршиме благородна работа,
Благословете ги нашите мисли, нашите постапки и нашите зборови,
Те молиме во името на нашиот Спасител, Амин.

Словото Божјо нè учи дека мора да се просперира исто како што нашата душа напредува и дека бараме Царство Божјо и неговата правда и сè друго ќе биде додадено, тогаш сите наши енергии ги насочуваме на хранење на нашиот дух, на овој начин гарантираме дека доаѓа просперитет на пат затоа што Бог ветува.

Да имаме доверба во молитвата и да работиме така што, она што го бараме, ќе стигне побргу.

Може ли да кажам 3 реченици?

Можеш ли да се молиш повеќе од моќна молитва за деловна работа и изобилство пред Бога и Свети Јуда Тадеј?

Може да се молиш да.

Важно е да се молиш со многу верба во твоето срце.

Ако имате верба и ако верувате дека сè ќе се подобри, можете да се молите без проблем.

Запомнете само да верувате дека сè ќе се подобри!

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: