Молитва до Света Троица

Молитва до Света Троица Католик за loveубов, тешки и итни случаи и заштита е еден од најмоќните бидејќи ги прашува исто така Отецот, Синот и Светиот Дух.

Словото Божјо ни покажува Бог Отец на сите нешта, потоа нè запознава со Исус Христос кој е истиот Бог што го направи човекот, беше меѓу нас и го даде својот живот за доброто на човештвото, кога отиде на небото нè остави во Духот Санто и сега можеме да сметаме на сите три.

Таткото и Синот се на небото и Светиот Дух се движи во нашите срца како оган.

Католичката црква има серија на молитви кои се насочени особено кон трите што заедно се едно, божествената тројство.

Тие се молитви кои се издигаат во разни случаи кога раката на човекот и не може да работи, а потоа ние зависиме од молитва затоа што е доволно само чудо Божјо. 

Молитва на Светата Троица Кој е Светата Троица?

Молитва до Света Троица

Сојузот на Отец; Синот и Светиот Дух се оние кои ја сочинуваат Светата Троица.

Неговите настапи беа постепени и можеме да ги видиме во текот на целиот период Biblia.

На почетокот, во генезата Бог се појавува создавање на небесата и земјата и секое живо суштество.

Потоа во евангелија од Нов завет гледаме дека пристигнува Исус Христос, роден од девица по дело и благодат на Светиот Дух. 

Таму започнуваме да го знаеме целиот живот на Спасителот, тогаш кога ќе умре, воскреснува и се искачува на небото, тој ни остава ветување на Светиот Дух, но тоа се манифестираше само по некое време во денот на Педесетницата раскажано во книгата Дела на Апостоли и продолжува да нè придружува до ден-денес. 

Моќна Троица која ни ги дава барањата на нашето срце, оние што многу пати ги правиме од душата.

Светата Троица е секогаш подготвена да нè слуша нас.

Молитва на Светата Католичка Троица

Те обожавам, Светиот Дух парацилито, за мојот Бог и Господ, и ти благодарам бесконечно со целиот небесен двор во името на блажената Дева, твојата lубовна жена за сите подароци и привилегии со кои ја украсивте, особено за тоа совршено и божествено добротворна организација со која го воспаливте неговото најсвето и чисто срце во чинот на неговата најславна Успение на небото; и понизно ве молам во името на вашата бесмртна сопруга, дајте ми благодат да ми простите сите тешки гревови што сум ги направил уште од првиот момент кога можам да грешам; до денес, од кои јас тагувам бесконечно, со цел да умрам наместо повторно да го навредувам твоето божествено Височество; и со многу високи заслуги и многу ефикасна заштита на вашата нај lубезна сопруга, ве молам да ме доделите мене и Н. најскапоцениот подарок за ваша благодат и божествена ,убов, дарувајќи ми ги тие светла и посебна помош со кои вашата вечна Промисла е предодредена да ме спаси, и да ме одведете до да

Молитвата на Светата Католичка Троица има непосредни ефекти.

Молитва, моќно оружје кое им припаѓа само на оние од нас кои веруваа во моќта на Господ.

Моќна алатка што Католичката црква знаеше да ја користи и ни остава модел, пример за да знаеме да прашуваме, какви зборови да користиме. 

Молитвата не е лоша, тие се можност да се навикнат на молитва, да научат правилно да се молиме, затоа постојат молитви за да не водат во тој процес. 

Молитва на Светата Троица за убов 

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух, Амин.

Света Троица, нашиот почеток и крај, мојата сила и мојата помош и мојата божествена помош, која живее во моето срце и е присутна во мојата душа и го обвива целото мое битие.

Блажена Света Троица, заслужувајќи ја секоја чест, слава и пофалби, верувам во Твојата моќ, Бог Отец, Бог Син, Бог Светиот Дух.

Слепо им верувам на вашите подароци и се надевам во Тебе, а мојата надеж и добротворна организација ги ставам во ваши раце, помогни ми да ја зголемам мојата вера и секој ден со твојата loveубов да бидам подобра личност и да се разбудам полн со охрабрување и ентузијазам.

Благословен Боже, ти си изворот од кој извира loveубовта и животот, што нè создаде според твојот лик и подобие и дека од loveубов кон нас си го испратил Бог Синот, за да може со неговиот живот да нè искупи и да нè спаси од гревот, јас ...

(Кажи го твоето име)

Јас ви давам и осветувам сè што живее во моето битие и многу жал, ве молам да ми простите за сите грешки што сум ги направил и за гревовите што сум ги направил до ден-денес и кои ме одделуваат од Тебе.

Света Троица, ве молам да ми помилувате и да ми дадете помош, така што мојата душа е исполнета со спокојство, преобразувајќи се себеси во пациент, разбирање, смирено и облечена во твојата добрина.

Благословен Светиот Дух, извор на сета утеха, ве замолувам да ја збогатите мојата душа со изобилство на вашите дарови.

Вие сте моја надеж и штит во моите битки, вие сте моја сила во неволји и вознемиреност.

Поради оваа причина, доаѓам на колена пред Тебе да те прашам да те молам да ја прошириш раката за помош и да ме посредувам пред Бога Отецот да ја добие неговата брза помош.

Светиот небесен дух, обновете ја мојата сила и зголемете ја храброста да продолжам со оваа битка со која се соочувам, ве молам потпрете го увото кон моите молби и дајте ми го она што го посакувам и ве прашам на овој ден.

Те молам, ослободете ја во моето срце theубовта кон Бога што ги осветлува срцата на вашите верни следбеници. За твојата Loveубов, моќ и милост барам да ме ослободиш од сите тешкотии и дека ништо не ми го нарушува мирот или не ме тера да страдам.

Света Троица, јас доаѓам со целосна доверба кон Вас, и со целата верба на мојата душа, за да можете да ги ослободите тагите што ми предизвикуваат големи страдања, ве молам исцелете ги раните на моето срце и истурете ја својата милост кон мене и дека ми треба толку многу итност:

(Кажете им на Светата Троица што ви треба итно и побарајте нивна славна помош)

Боже Отец, ти благодарам затоа што ги слушаш моите молитви, за Твојата бескрајна љубов и за сигурноста што ми ја дава твојата љубов, која ме засолни и ми дава утеха.

Ве молам да ми помогнете, Света Троица, ве молам застапување и заслуги на блажената Дева Марија, Мајка на Исус и нашата мајка.

Амин.

Дали ви се допадна молитвата Света Троица за ?убов?

Loveубовта е секогаш мотор на нашите молитви, без разлика дали нè поттикнува да бараме други или бараме loveубов да го премине нашиот пат.

Како и да е, важно е да прашате од срце, од душата и со многу верба.

Она што ги прави нашите молитви моќни и добиваат одговори е дека веруваме дека може да се даде она што го бараме.

Барањето loveубов, за да знаеме како да ја идентификуваме во моментот кога ќе го помине нашиот пат е од најголема важност бидејќи зборот Божји учи дека срцето измами и може да нè натера да веруваме дека наоѓаме loveубов кога не е. 

Ова е причината зошто да се има водство од Света Троица е скоро дело на живот и смрт. 

Молитва на Светата Троица за тешки и итни случаи

Света Троица, Триун Бог и Еден, Отец, Син и Светиот Дух, нашиот почеток и крај, простануваме пред Тебе да оддадам почит: благословен и пофален биде Света Троица !; Тебе, Света Троица бидете цела чест, слава и пофалби за сета вечност, верувам во вас со сето мое срце и посакувам да бидам ваша верна приврзаничка, доаѓам кај вас со целосна самодоверба да ве замолам да ме гледате секогаш ослободено од злото, како и од сите тешкотии и опасности, и во моите потреби, те молам, дај ми ја твојата корист.

Отец небесен, Исус Добри овчар, Светиот Дух, ве молам за посредување и заслужување на блажената Дева Марија, дајте ми ја вашата помош, водство и заштита за сите работи и грижи од мојот живот.

Слава на тебе Боже Отец, извор на добрина и вечна мудрост, животот доаѓа од тебе, loveубовта доаѓа од тебе, направи секој момент да работи со праведност и претпазливост за да уживаш во добрата и утехата што ми ги праќаш; запомнете дека јас сум твое дете и да се смилувам на моите страдања, на моите потреби и дај ми помош во оваа тешка ситуација:

(прашајте со голема верба што сакате да постигнете)

Ви благодарам, милостив отец што сте таму.

Слава на тебе Боже Син на небесниот Татко во чие светото срце мојата душа наоѓа прибежиште, научи ме да верно го имитирам твојот живот и твоите доблести, дај ми цврстина и упорност да ги исполнам твоите учења и да ме натера почесто да вежбам добротворни работи, не ме напуштај во дневните борби, ослободете ме од врските што ги има непријателот за мене, оддалечете ме и заштитувајте ме од сите непогоди што ме вознемируваат и дајте ми ја чудесната помош во овој проблем: (повторете го барањето со голема надеж).

Ви благодарам на мојот добар Исус што бев покрај мојата страна во моменти на очај и болка.

Слава на Тебе Светиот Дух, јасност која просветлува сè, и дека си радоста, хармонијата и радоста на творештвото, натера да биде секогаш поучен кон твоите божествени инспирации дај ми мир, дај ми помош во моите недостатоци и проблеми и дај ми ја твојата помош за да можам да го постигнам она што ми треба толку многу во моментов.

Ви благодарам на Божествениот дух на Loveубовта што ми помогнавте кога сè е темно и ми треба светлина.

Мајка и моја кралица, дама на небото Вие, кои сте толку блиски до Светата Троица, молете се за мене и моите тековни проблеми и недостатоци, бидете Вие мојот адвокат и пол за да присуствувате на мојата молба, направете ме да го набавам чудото што толку многу ми треба во мојот живот

Ви благодарам на мојата сакана мајка, блажена Дева Марија, што разбравте и секогаш ги исполнувавте нашите барања.

Божествена Троица, Отец, Син и Светиот Дух, дај ми ја милоста, дај ми ја твојата nessубезност и дај ми брзо решение во моите таги и вознемиреност.

Отец, Син и Светиот Дух, блажена и Пресвета Троица, те сакам, те обожавам и ти го давам моето битие.

О тројство на Loveубовта, Боже на сочувство, се откажувам од твојата Божествена волја, зашто твоите времиња се совршени и само Вие знаете што е најдобро за мене, Слава на Отецот, Слава на Синот, Слава на Светиот Дух, слава на блажена и неподелена Тринидад, како што беше во почетокот, сега и засекогаш, засекогаш и засекогаш.

Така да биде

 

Оние случаи кога нема ништо човечки можно што можеме да направиме.

Оние случаи каде што ни дадоа медицинска дијагноза, каде што е исчезнат член на семејство, каде на детето му е потребна Божја помош и не ја знае или не сака да го побара тоа, страдање, болка, импотенција, немир и некои ситуации и емоции кои не прават очајни тие се во кои моќната Божја рака се движи со моќ. 

Молитвата на Света Троица може да ни помогне наскоро среде најтешките проблеми да се решат.

Сè е чин на верба и доверба во Господ, верувајќи дека тој има контрола врз сите работи и дека знае што прави.

Краток за заштита 

Те признавам и те почитувам, Пресвета Богородице, небесна кралица, дама и покровителка на универзумот, како ќерка на вечниот Отец, мајка на неговиот најсакан Син и нај lovingубезна сопруга на Светиот Дух; и се поклони пред нозете на твоето големо величество со најголемо смирение те молам за таа божествена милосрдие; дека бевте крајно сити во Успението во рајот, дека ми дадовте единствена благодат и милост да ме ставите под ваша најсигурна и најверна заштита и да ме примите во бројот на оние најсреќните и најсреќните слуги што ги носите издлабени на вашите девствени гради.

Посветете се, о Мајка и мојата најмилосрдна дама, прифатете го моето мизерно срце, моето сеќавање, мојата волја и другите внатрешни и надворешни сили и моите сетила; Прифатете ги моите очи, ушите, устата, рацете и нозете, владете ги според одобрението на вашиот Син, така што со сите свои движења тој има намера да ви даде бесконечна слава.

И за таа мудрост со која ве просветли вашиот најомилен Син, ве молам и ве молам да ме достигнете светлина и јасност да се познавам добро, моето ништо, а особено моите гревови, да ги мразам и да ги мразам секогаш, и исто така да ме достигне светлина за да ги познавам синовите на пеколниот непријател и неговите скриени и манифестирани борби.

Особено, побожна Мајка, ја молам твојата благодат ... (спомене).

Оваа чудотворна молитва до Света Троица да бара наше здравје, заштита и благосостојба е многу силна!

Нè заштитува, се грижи за нас y нè води да се направи само она што е волја на Бога. Можеме да побараме заштита за себе или за нашето семејство и пријатели.

Запомнете дека сите тие позитивни енергии потекнуваат од нас проникнуваат сè околу нас.

Нема ништо од што не може да нè заштити Божественото тројство, нема ништо што е посилно или помоќно од Бога, затоа веруваме дека тој е тој што се грижи за нас и за нашите, без оглед каде се наоѓаат.

Кога можам да се молам?

Може да се молиш кога сакаш.

Молитвата кон Светата Троица нема идеален ден, час или момент.

Ние мора да се молиме кога сакаме да се молиме. Ние мора да имаме вера и секогаш да веруваме дека сè оди добро.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: