Молитва на блажената

Молитва на блажената Тоа е литургија која во католичката вера обично прави секогаш. Сите верници треба да ги знаат овие молитви за да можат да го сторат тоа секогаш кога ќе ни треба.

Запомнете дека молитвите се ресурс што можеме да го користиме секој пат кога чувствуваме потреба, не треба да ги правиме без вера, туку со вистинско чувство во нашето срце дека она што го правиме е духовен чин и како такво треба да се сфати сериозно . 

Молитва на блажената

Оваа молитва е направена, во повеќето случаи да му се поклониме на нашиот Господ Исус Христос, препознавајќи ја жртвата што тој ја направи за човештвото на крстот на Калвари. 

Молитва до најсвето Како да се молиме?

1) Молитви за обожување на најсветите 

„Вечен Татко, ти благодарам затоа што Твојата бескрајна љубов ме спаси, дури и против мојата сопствена волја. Ти благодарам, Татко мој, за Твоето неизмерно трпение што ме чекаше. Ти благодарам, Боже мој, за Твоето неизмерно сочувство што ме смилуваше. Единствената награда што можам да ти ја дадам за возврат за се што ми дадовте е мојата слабост, мојата болка и мојата беда.

Јас сум пред Тебе, Дух на Loveубовта, дека си неидентификуван оган и сакам да останам во твоето прекрасно присуство, сакам да ги поправам своите грешки, да се обновам себеси во жариштето на моето осветување и да ти дадам почит за пофалби и поклони.

Благословен Исус, јас сум пред тебе и сакам да избришам безброј срце од твоето Божествено срце, благодарение на мене и на сите души, до Светата црква, твоите свештеници и религиозни. Дозволете, о Исусе, дека овие часови се навистина часови на интимност, часови на loveубов во кои ми е дадено да ги примам сите благодувања што Вашето божествено срце ги резервираше за мене.

Богородица, Богородица и мајка ми, јас ви се придружувам и ве молам да учествувате во чувствата на вашето бесмртно срце.

Боже мој! Верувам, обожавам, се надевам и те сакам. Се извинувам за оние кои не веруваат, не се поклонуваат, не чекајте и не ве сакаат.

Пресвета Троица, Татко, Сине и Светиот Дух, длабоко те обожавам и ти го нудам најскапоценото Тело, Крв, Душа и Божественост на нашиот Господ Исус Христос, присутно во сите Шатори на светот, како надомест за сите гневи, светотаи и рамнодушност со кои Тој самиот е навреден. И преку бесконечните заслуги на Неговото Пресвето срце и на Безгрешното Срце на Марија, ве замолувам за преобраќање на сиромашните грешници “.

Молитва за восхит на најсветите демонстрира целосно предавање од срце, тоа е причината зошто оваа посебна молитва е од големо значење затоа што во неа нема да бараме ништо посебно, туку само ќе му го предадеме срцето на оној што го заслужува со складно и понижено срце како што е поучено во словото Божјо. 

Поклонете се, она што е направено од срце и искрено е многу моќно оружје во духовното поле. 

2) Молитва до најсвето да се побара чудо

„Пресветиот Отец Небесен
Ви благодариме, пред сè
За жртвување на loveубовта што ја направивте, умирајќи за нашите гревови
Затоа те признавам, како мојот Господ, и единствен Спасител
Денес сакам да го ставам мојот сакан Татко пред вас, мојот живот
Вие знаете низ што минувам и што се смирувам пред вас
Татко твојот збор вели дека со твоите рани се лекувавме
И сакам да го присвојам тоа ветување, за да ме исцелите
Господ, те замолувам да бидеш во рацете на специјалистите кои имаат мој случај
Дека ќе му ги дадете потребните стратегии за да можат да ми помогнат
Ако тоа е твојата најсвета волја Татко
Понесете ја својата исцелителна рака над мене и исчистете го моето тело од секаква нечистотија
Отстранете ја секоја болест од секоја од моите клетки
И вратете го моето заздравување
Те прашувам, Светиот Отец
Може да ви се поклони увото за да ги слушнете моите молитви
И твоето божествено лице најде благодат пред мене
Уверен сум дека сте ги слушнале моите молитви
И, се разбира, вие работите на лекување во мене
Твојата волја ќе се изврши ovedубен Татко
Амин "

Дали ви треба присуство на Бог во вашиот живот? Тогаш мора да ја молите Пресветата молитва за да побарате чудо.

Оваа молитва ќе ви помогне да постигнете чудо. Без разлика дали е лесна или тешка, молитвата едноставно ќе работи.

Моли се со голема верба во твоето срце и секогаш верувај во моќите на Бога, нашиот Господ.

3) Молитви да ја фалат најсветата жртвеничка жртвеност 

«Овој ден ја примам светлината, мирот и милоста
Од блажениот Господар на сите небеса;
Го примам Исус тело и душа
За мојот живот да биде исполнет со благодарност, копнеж, среќа,
Харизма и стабилност пред вашата посета;
Чувам длабоко во мене
Ја држам светата вера што ми дозволува
Останете во живот во време на криза;
Уживам во благословот на небото
Пред патувањето на овој мој живот тоа
Завиткано е од најсвето.
Јас ја земам оваа светата тајна во мојата душа
И тоа го примам со милост, добронамерност и loveубов.
Нека е мирот на духот со сите нас
И дека завесата на темнината заминува кога
Мојата вера прави изглед.
Амин.«

Верувајте во оваа молитва да ја фалите најсветата таинственост на олтарот.

Пофалбата е егзалтација што се прави од срце и со свесност да се знае дека не постои никој како таа личност. Во овој случај, ние му фалиме на Господа, крал на кралевите кои се дадоа за убов. Дека тој издржа болка и понижување, така што денес во него уживаме вистинска слобода. 

Пофалбата е важен дел од дневните молитви што не можеме да ги игнорираме затоа што секогаш мора да ја препознаваме силата на Господ во нашите животи.

4) Молитва на Светата жртва пред спиење 

„О Божествен Исусе! дека во текот на ноќта си осамен во толку многу светски шатори, без твоите суштества да те посетат и да те обожаваат.

Ви го нудам моето сиромашно срце, надевајќи се дека сите негови отчукувања се колку loveубовта и обожавањето. Ти, Господи, секогаш си буден под таинствениот вид, твојата милосрдна loveубов никогаш не спие или не се заморува да бдее над грешниците.

О, нај mostубен Исусе, осамен Исус, направи го моето срце како запалена светилка; Во добротворни цели бидете воспалени и секогаш изгорувајте во вашата убов. Гледајте ох! божествено сентинел!

Внимавајте на мизерниот свет, за свештениците, за осветените души, за изгубените, за болните сиромашни, на кои на бескрајните ноќи им е потребна вашата сила и удобност, за умирање и за ова вашиот смирен слуга кој подобро ви служи за одмор, но без да се оддалечите од Тебе, од твојот шатор ... каде живееш во осаменост и тишина на ноќта.

Нека Светото Исусово срце секогаш е благословено, пофалено, обожавано, сакано и почитувано во сите Светилишта на светот. Амин “.

Оваа молитва до блажената тајна и блажената тајна пред спиење е една од најмоќните од сите.

Пред спиење важно е да направите молитва или молете се на Светата жртва посебна да ни помогне да се одмориме во целосен спокојство. Подигањето молитва до најсветата таинственост пред спиење е нешто што треба да го правиме секојдневно и рамномерно, да им се поттикнува на оваа практика на децата е од големо значење. 

Во католичката црква ова е една од најважните молитви бидејќи ја зајакнува верата на христијанството и го зајакнува духот.

Тоа е молитва на признание, пофалби y Исус се поклони и неговата жртва за човештвото. Знаеме дека молитвите секогаш носат придобивки во нашите животи, бидејќи преку него ве зајакнуваме и ве исполнуваме со мир, затоа е неопходно да се има живот на заедница со Господ. 

Кој е најсветиот?

Најсветата таинственост е чин на вера што се прави во католичката црква каде ја препознаваме и прифаќаме жртвата на Господ Исус Христос. Овој чин обично се прави во третата недела од секој месец каде е изложен така што верниците можат да го подигнат своето обожавање.  

Осветениот домаќин е симбол на телото Христово кое беше уништено за нашите гревови заради loveубовта кон човештвото и неопходно е сите верници да го имаат ова знаење за да се предадат во славење пред Господа.  

Може ли да запалам свеќа кога ќе се молам за молитва на најсветите?

Одговорот е да, ако може да се запалат свеќи кога се молат. Сепак, тоа не е задолжително бидејќи молитвите можат да се прават во кое било време и место и не можеме секогаш да запалиме свеќа за да се молиме. Многу верници обично прават посебни олтари на своите светци каде што имаат свеќи што светнуваат во одредени периоди како жртва за богослужба.  

Во случајот на молитвите и за секој духовен чин верата со која се создадени е супер важна затоа што таму е нивната ефикасност лежи.

Словото Господово нè учи дека не можеме да молиме со ум полн со сомнежи или да мислиме дека тоа што го бараме е премногу тешко затоа што тогаш таа молитва станува губење време од кое нема да добиеме корист. 

Се надевам дека уживавте во молитвата до благословеното жртвување. Бидете со Бога

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: