Молитва на Богородица Кармен

Молитва на Богородица Кармен, нема тешка состојба што не може да се реши со реченица и во овој случај молитва до девицата на Кармен Тоа е посветената стратегија со која многу пати треба да се соочуваме од ден на ден, затоа што не знаеме во кое време ќе мора да живееме нешто тешко и добро е да се спречи.

Молитвата е тоа моќно оружје што можеме да го користиме во кое било време посакуваме или ни треба.

Оваа девица се смета за очајна и тоа е затоа што е чуда и одговорите може да започнат да се гледаат во неколку минути по правењето на молитвата, тоа е така во повеќето случаи.

Да знаеме дека имаме некој на небото кој не разбира и може да се залага за нас во која било околност, нè исполнува со мир и доверба дека сè ќе биде добро.

Молитва на Вирген дел Кармен Кој е Вирген дел Кармен? 

Молитва на Богородица Кармен

Познато како Нашата дама на Кармен, тоа е една од застапувањата дадена на Дева Марија. Неговото име потекнува од планината Кармел во Израел чие значење е Градина.

Во некои земји таа се смета за заштитник на морето, а во други, како во Шпанија, таа се смета за заштитничка на шпанската армада. Се вели дека во 1251 година оваа девица му се појавила на Свети Симон Сток, кој бил врховен генерал на Редот. 

Во таа средба на човекот му беше дадена скапуларна форма и неговите навики, двата симболи на она што е познато како Маријански култ на кармелитите ширум светот.

Посветеноста кон Дева Марија е обичај на католичката црква која ја истакнува важноста на девицата при пристигнувањето на нашиот Господ Исус Христос како форма на човек на оваа земја.

Инструмент на Бога Отецот да ги исполни божествените цели до денес.

Молитва на Вирген дел Кармен за тешки случаи 

Имам илјадници тешкотии: помогни ми.

Од непријателите на душата: спаси ме.

Во моите грешки: просветли ме.

Во моите сомнежи и таги: кажи ми.

Во моите болести: зајакнете ме.

Кога ме презираат: развесели ме.

Во искушенија: брани ме.

Во тешки часови: утеши ме.

Со мајчиното срце: сакај ме.

Со својата огромна моќ: заштити ме.

И во рацете кога ќе истече: прими ме.

Богородица од Кармен, молете се за нас.

Амин.

Како мајка, Дева Марија знае што е болка за некој близок кој е во опасна ситуација.

Таа е квалификувана и има овластување да се залага за нашите потреби пред креаторот Бог на сите нешта. 

Молитвите направени со вера од душата се ефективни, не можеме да прашаме дали не веруваме дека чудото што го чекаме може да ни се даде, без оглед колку и да ни изгледа тешко дека ова е можно, запомнете дека кога се молиме тоа е затоа што Бараме нешто што може да се постигне само на природен начин. 

Молитва на Вирген дел Кармен за просветлување и заштита

О света Богородица од Кармен! Мајка на нашиот Господ Исус Христос и заштитник на сите оние кои го носат вашиот свето скапулар.

Денес се молам пред вашата благодатна облека што секогаш ме просветлувате низ темните патеки на овој живот во кои можам да тргнам настрана без вашата помошна рака.

Простете ги сите мои гревови, многу ве восхитувам и ве почитувам од ден на ден. Не ме напуштај во моменти на збунетост. Без твоја помош ќе бидам само патничка овца.

Амин.

Барањето осветлување и заштита за нас, за член на семејство или за посебно пријателство не е ништо ново.

Всушност, тоа се смета за едно од најчестите барања по здравствени чуда.

Нормално е да се чувствуваме несигурни или ранливи во свет каде што се чини дека злото расте, и затоа зголемувањето на молитвено барање до Вирген дел Кармен или некој друг светец кој може да ни помогне е навистина чудесно.  

Денот на благодарноста и жртвата 

О Света Богородица на Кармен!

Никогаш не можеме да одговориме со достоинство на придобивките и благодарноста што ни ги дадовте со тоа што ни го дадовте вашиот свет Скапулар.

Прифатете го нашето едноставно, но длабоко значење, благодарност и, бидејќи ништо не можеме да ви го дадеме тоа што е достојно за Вас и вашите милостиња.

Ние ги нудиме нашите срца, со сета своја loveубов и целиот свој живот, кои сакаме да ги искористиме во theубовта и службата на вашиот Син, нашиот Господ, и во ширењето на вашата слатка посветеност ...

Барајќи дека сите наши браќа во верата, со кои божествената Промисла нè прави да живееме и да се дружиме, да го почитуваме и благодариме на вашиот одличен подарок, облечен во Светиот скапулар, и дека сите можеме да живееме и да умреме во твојата loveубов и посветеност.

Амин.

Дали ви се допадна Богородица од Камен молитва за благодарност и понуда?

Многу пати ги забораваме молитвите откако ќе го примиме тоа што го баравме, но тоа не треба да биде така.

Библијата раскажува приказни за луѓе што не покажале благодарност и за другите што направиле.

Слично на тоа со понудите што ги правиме, забораваме сè кога го имаме она што го сакавме.

Молитвата во знак на благодарност е гест што не поминува незабележано на небото. Кога правиме понуди и не ги исполнуваме, тоа исто така се покажува на небото.

Без оглед колку е потребно да се заблагодариме или да го дадете она што сте го ветиле, важно е да го направите тоа.

Молитва за Вирген дел Кармен да ја достигне нејзината убов

О Богородица од Кармен, Марија Пресвета!

Вие сте најблагородно суштество, највозвишено, најчисто, најубаво и најсвето од сите.

О, ако сите те познаваа, дама и мајка моја, ако сите те сакаа како што заслужуваш!

Но, јас сум утешен затоа што толку многу блажени души на рајот и на земјата живеат во loveубов со твојата добрина и убавина.

И, драго ми е повеќе затоа што Бог те сака сам повеќе од сите луѓе и ангели заедно.

Мојата нај lубезна кралица, јас, мизерна грешничка, исто така те сакам, но малку те сакам во споредба со она што го заслужуваш; Тогаш, сакам поголема и понежна loveубов кон вас, и ова ќе мора да ме достигнете, бидејќи lубовта кон вас и носењето на Светиот Скапулар е знак на предодреденост до слава, и благодат што Бог ја доделува само на оние кои ефикасно сакаат да заштедат.

Тогаш, дека достигнуваш сè од Бога, ми ја прими ми ја оваа благодат: срцето мое да изгори во твојата убов, според наклонетоста што ми ја покажуваш; Дека те сакам како вистински син, бидејќи ме сакаш со најнежната tenderубов на Мајка, така што, придружувајќи се со тебе за loveубовта тука на земјата, нема да се одвојам од Тебе подоцна во вечноста.

Амин.

Оваа молитва до Вирген дел Кармен да ја достигне нејзината loveубов е многу силна.

Добивањето вистинска isубов е грижа која е секогаш присутна во нашите животи, особено кога веќе е достигната одредена возраст или кога останувате синглови откако живеете како двојка одредено време.

На ист начин, оваа молитва е ефективна во оние случаи кога добивањето партнер претставува одредено ниво на тешкотија или во случаи кога е многу тешко да се за inубите или да освоите некого, овие молитви да ги добиете или да ја достигнат својата theirубов.

Запомнете дека духовното оружје е моќно и не можеме да ги игнорираме дури и ако не знаеме како работи, тоа е моќна стратегија што можеме да ја користиме во времето кога сакаме со вера и доверба дека на оваа молитва ќе се одговори моќно.

Може ли да кажам 4 реченици?

Можете да ги кажете 4 реченици без проблем.

Сите тие се за добро, да побараат помош и аксулио и погрешно е да се направи тоа повеќе од еднаш.

Искористете ја моќта на молитвата Богородица Кармен да ви го промени животот.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: