Молитва на Света Катерина од Сиена

Молитва на Свети Катерина на Сиена со повеќе намени.

Таа е позната како еден од докторите од католичката вера, затоа е во можност да ни помогне во работите што имаат врска со здравјето и физичката, емоционалната и духовната благосостојба. 

Таа беше писател и проповедник на словото Божјо на земјата и секогаш со дарежливо срце полно со Божја loveубов да им помага на оние што имаат потреба. 

Со текот на годините, таа стана една од светците кои во католичката вера се почитуваат повеќе и тоа се должи на нејзината голема моќ и познати чуда. 

Молитва на Света Катерина од Сиена Кој е Свети Катерина?

Молитва на Света Катерина од Сиена

Роден во големо семејство, како 23-та ќерка на брак.

Тие припаѓале на пониска средна социјална класа која не му дозволувала да ужива добро образование, но кога имал 7 години, тој се решил да се посвети на смртност и да направи пакт за чистота што го исполнил до последниот ден. 

Livedивеела до 33 години и токму отец Пиус Втори ја прогласи за Дедо де соборната црква 29 април 1461 година.

Во следните неколку години таа стана покровител на Италија, ја доби титулата Доктор на Црквата и последователно беше прогласена за дел од Покровителите на Европа.

Светиот остави важен писател што до денес се смета за едно од најважните дела на Католичката црква. 

Молитва на Свети Катерина за заштита

О славна девица Катерина од Сиена доблесна жена многу благословена од Бога!

Инструмент на Севишниот за чудесни работи, светлечки пламен на црквата, суштество обдарено со неспоредливи подароци, на разумни и прудентни девици со храброст и храброст на паладините.

Покажете колку оди вашата моќ, сее Божјо, заработувајќи ни ја целата ревност да напредуваме во евангелските доблести, особено во понизност, претпазливост, трпеливост, kindубезност и трудоубивост во практикувањето на должностите на нашата држава.

Благословена и сакана од Господ, доблесна Света Катерина за таа среќа што ја добивте од можноста да му се придружите на Бога Свето и што ја добивте од Него благодатта да бидете во можност пријатно да се фаворизирате преку вашите континуирани чуда до толку многумина во потреба кои го побарале тоа, слушајте ги моите скромни молби и достигнете ме за Твојата Божествена добрина ти помага толку итно во мојот сентиментален живот, во моето семејство, во мојот дом:

(направете го барањето)

Земете во моите моќни раце моето потресено и очајно барање и презентирајте го на нашиот Господ за да може веднаш да се присуствува.

Исто така, ве молам да ми дадете заштита и заштита и дека со имитирање на вашите доблести може да пораснам во познавање на единствениот вистински Бог и исто така да постигнам добра среќа на избраните.

Амин.

Ако сакате заштита, ова е точна молитва до Света Катерина од Сиена.

Дедо Каталина како покровител на Италија и Европа може да ни го даде тоа заштита и за нас Без разлика каде сте во светот.

Злото и лоша енергија Тие се во околината и ги натера луѓето да се полнат со овие лоши вибрации за да направат мл, затоа молитвата за заштита е од најголемо значење и се препорачува да се прави барем секој ден.

Во утринските часови и во друштво на семејството станува духовен ритуал што ќе се грижи за нас во текот на денот на секој ден. 

Молитва на Свети Катерина за правда

О, моја Санта Каталина, какви невозможни работи постигнавте, вие сте најслатката и нај lovingубезната кон нашиот чувар, барам ваша помош за да ми ги вратите сите мои надежи

Јас ја наметнувам вашата огромна помош, така што Бог меѓу моето срце и неговиот син, Исус и оние кои се подготвени да ме утешат, ве повикувам кои се подготвени да ги отворите рацете за да ме охрабрат и да ми понудите олеснување и решение кога се чини дека сè е изгубено.

Света Катерина, моќна девица и полна со убов, денес станам и ја барам вашата небесна заштита, затоа што не сум ништо без ваша поддршка и тоа на Бога.

Мојата слатка и убава жена, посебниот сјај што лежи во височините, искористете го за да ми го осветли патот.

Утеши ме и помогни ми да ја ублажам болката што ја носам во мојата душа.

Апелирам до твоето големо срце за да можеш да ја чуеш мојата молба.

Мојот почитуван чиста и благословена Света Катерина за неограничената моќ што Бог ви ја дал, ве замолувам понизно да ми дадете помош и посредување за оваа тешкотија, со надеж дека ставам во вашите слатки и благословени раце: помогни ми да

(што треба да добиете)

Ви благодарам бесконечно што ги слушавте моите молби, затоа што сум сигурен дека мојата молитва ја слушнав од вас, и иако е многу тешко да се реши, јас имам безбедност еднаш во ваши раце, тоа несомнено ќе биде исполнето, бидејќи никој не е секогаш разочаран од побарајте ги вашите услуги, без оглед колку се невозможни.

О блажена Света Катерина, вие што се жалите на невозможното, молете му се на Бога за мојата потреба и тага, ја враќам целата моја надеж во оваа молитва, јас верувам на вашата секогаш lубовна заштита.

Мојата сакана Каталина го благословува мојот живот, не престанувај да ме води на различни начини.

Youе те следам со голема верба, понизност и посветеност.

Вака беше и Така да биде Така да биде Е биде така

Молете ја молитвата на Света Катерина за правда во време на потреба.

Бидејќи била дете, таа поминала низ тешкотии поради тоа што била од пониска средна класа и припаѓала на големо семејство.

Знајте одблизу што е да се поминат низ тешкотии што стануваат неправди пред Божјото очи, затоа нашиот сојузник станува оној на кој можеме да му веруваме да ни помогне во случаи што имаат врска со правилно применување на земната или духовната правда. 

Молитва на Свети Катерина од Александрија за убов

Санта Каталина вие кои би можеле да натерате толку многу луѓе да се помират ...

Направете за мене мала корист, најдете loveубов, направете го моето срце благородно и вистинито, што ја прави loveубовта, во моето срце може да влезе и да ме наполни со радост.

Сакам да можам да знам вистинска loveубов, вистинско чувство, Санта Каталина имате толку многу моќ во неа ...

Дај ми ја таа милост, моето барање да стигне до тебе, да го добијам твојот благослов, сака Дедо Каталина, на совршени љубови и без лаги, ти што имаш доблест и си толку извикана од целиот свет.

Одете кај мене и дајте ми можност да го добијам вашиот благослов, сакам да ги испратите моите молитви повторно.

Моите молитви кон Бога за тој да може да го направи мојот живот полн со loveубов, полн со мир, вие можете да го направите чудесна Санта Каталина ...

Ве молам да ми дадете loveубов, повеќе loveубов и повеќе loveубов, радост, многу радост, добри желби, добри мисли, добри постапки, помогнете ми да успеам во тоа, loveубовта ќе биде за мене како чекор, пат ...

Света Катерина, вие што можете да направите сè, дајте ми и да имате вистинско чувство на comeубов, дојдете кај мене, доверба во вашата моќ и вашата добрина.

Амин.

Името на саканата личност треба да го замените во молитвата за Света Катерина од Александрија за убов.

Познат како покровител на оние жени кои тие се без романтичен партнер, наставници и студенти.

Во животот поседувал голема мудрост, храброст, сила, лукав и интелигенција. Има сè што ви треба за да ни ја дадете потребната помош во сентиментални работи.

Може да ни помогне да го преминеме патот со таа личност наменета за нас или, доколку е потребно, исто така ни помага да одржуваме хармонија во домовите каде што loveубовта е во опасност од смрт.

Ајде да тргнеме кон молитвата за очајување на човек од Санта Каталина де Сиена.

Да се ​​очајува човек

Мојата блажена Света Катерина,

Ти што си убава како сонцето, убава како месечината и убава како ѕвездите.

Дека влеговте во куќата на Абрахам и искорнавте 50.000 мажи, храбри како лавови, го омекнува срцето (кажи го името на лицето) за мене.

(Кажи го името на лицето) кога ќе ме види, ќе излезе од својот пат за мене, ако спие, нема да спие, ако јаде, нема да јаде.

Тој нема да има мир ако не дојде да разговара со мене.

Тој ќе плаче за мене, за мене ќе воздивне, како што воздивна Дева Марија со нејзиниот блажен син.

(Кажи го името на лицето три пати, удирајќи го левото стапало на земја),

Под левата нога те имам или со три, или со четири зборови, или со твоето срце.

Ако мора да спиеш, нема да спиеш, ако мораш да јадеш, нема да јадеш, нема да седиш се додека не дојдеш со мене да разговараш и да ми кажеш дека ме сакаш, и дај ми го целото добро што го имаш.

Meе ме сакаш меѓу сите жени во светот, и јас секогаш ќе ти изгледам убава и свежа роза.

Амин

Извор

Мислите, оваа молитва до Света Катерина да очајува човек е чудесна!

Оваа молитва Тоа не е алатка за манипулирање со луѓето против нивната волја, напротив, станува чин на loveубов и верба што од небото го благословува она што честопати го бришеме со нашите дела. 

Тој човек што си заминал од дома, кој решил напушти дома или loveубовна врска Може да се врати очајно да го има она што го остави повторно. Тоа е главната причина за оваа посебна молитва. 

Дали Свети Катерина од Сиена е моќна?

Секогаш кога имате верба, таа е во состојба да ни помогне во секоја ситуација каде што ни треба.

Без оглед колку е тешка или невозможна ситуацијата во која се наоѓаме, секогаш можеме да прашаме со сигурна верба дека чудото доаѓа од jeубомора порано отколку што очекуваме. 

Секогаш искористувајте ги предностите на моќ на молитва до Света Катерина од Сиена!

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: