Молитва на Санта Барбара

Молитва на Санта Барбара. Страдана меѓу другите жени на земјата, Санта Барбара е достојна за восхит од тоа што беше сведок на омразата на личноста која требаше да ја сака. Подигне еден молитва до Санта Барбара Може да ни помогне во многу случаи, па дури и во оние каде што изгубивме надеж. 

Нејзиниот живот на Земјата вера полна со болка и страдања, сепак, остана во борба со тоа што се бори против сопствената битка и иако за нејзиниот непријател пораз беше неминовна, таа достигна круна на одењето што им е ветено на верните светци кои Тие се борат со срцето.

Womanена со непоколеблива вера, силна, верна и наш сојузник во моменти на болка.

Молитва на Санта Барбара

Молитва на Санта Барбари

Livedивеел на земјата во времето на третиот век во Мала Азија.

Во животот тој претрпе многу поради неговите религиозни убедувања, бидејќи тие отидоа против оние на неговото семејство. Историјата вели дека неговиот татко во тоа време бил силен непријател на христијанството, религија која Барбара слободно ја исповедувала.

Тој, Диоскоро, неговиот татко, ја заклучи во многу висока кула како казна за нејзините верски разлики.

Во времето што ја чуваше затворено, таа беше верна на нејзината вера, се крсти и ја проповедаше својата религија во секое време.

Се вели дека кулата имала само еден прозорец и таа наредила да се отворат уште два како симбол на божествена тројство.

Кога нејзиниот татко се вратил, тој ја испробал и добил малтретирање и понижување и самиот Диоскоро и ја отсекол главата со свој меч на врвот на една планина. Се вели дека по ова убиство зрак од рајот го погодил и му го одзел животот.

Санта Барбара молитва за пари 

Моќната Санта Барбара, борец, помогни ми да ја победам оваа битка.

Вие, кои не спаѓавте во искушението на злото, вие кои тврдевте со својата loveубов, секаква неволја, излегувајќи победнички, ве молам да интервенирате за БОODЕ, нашиот Господ, да ми помогнете да се справам со овој момент во кој Тој ме тестира.

Нека тој, од неговото августо живеалиште, да ми даде доволно сила каде што доброто ќе биде победник.

(Направете го првото барање за пари)

Господи, дека и ’дадовте на Санта Барбара неверојатна сила да ги издржи најголемите бес и маки за да бидеме верни на Тебе, бараме, како и неа, да бидеме силни во неволја и смирен во просперитет да постигнеме како нејзината вечна блаженство.

Преку Исус Христос, нашиот Господ.

(направете го вашето второ барање за пари)

Блажена Барбара, која ја обои твојата чиста невиност со пурпурата на твојата крв заради theубовта на Господ, брани ме од невремето, пожарите, катастрофите и сите несреќи на овој свет.

Спаси ме од ненадејна смрт. Посредувај за мене кај Господа да ми помогне да постигнам просперитет во овој живот, да живеам во свето пријателство и да го дочекам крајот на моите денови во мир во неговата божествена благодат.

(направете молба за трети пари)

Амин.

Оваа молитва за пари во Санта Барбара е многу силна!

Таа нè научи да зависиме од Бог, да веруваме дека нејзините ветувања се исполнети и да живееме многу и малку. Таа кој претрпе сиромаштија Може да ни помогне да успееме.

Молитвата за пари да дојдат кај нас во ова време на криза е неопходна и да се побара Санта Барбара со вера е чин на покорност што мора да го правиме секој ден.

Има молитви или молитви Тие можат да нè водат да бараме на вистински начин. Сепак, најважната работа и единствената гаранција што треба да знаеме дека нашата молитва се слушна е да ја одржуваме верата жива.

Молитвата Света Барбара благословена за убовта 

Воин на небесата, благословена Света Барбара, послушајте ги моите молби за soубов, така што ..

(кажи го твоето име и името на твојата сакана)

Обединете се во тело и душа, заштитувајќи ги така што никој не влегува во нивниот начин на среќа и соединување. Блажената Света Барбара ја нагласува косата (повторете ги имињата) згаснете ја нивната жед со твојата бескрајна љубов кон нивните добри желби моќна правда на невозможната борба во одбрана на овие вечни љубовници (повторете го името и името на вашата сакана).

Амин.

LOУБОТ е една од причините за радоста и тагите најчест од почетокот на времето и до денес.

Loveубовта на таткото на Санта Барбара was била одбиена на неговата ќерка и тоа го натерало да стори дело исто толку грозоморно како и обезглавувањето на сопствената ќерка.

Никој подобар од неа, кој го мразеше кој не треба да го стори тоа, да ја разбере нашата болка во случај да не биде возвратена во loveубов.

Оваа молитва може да ни помогне да се ослободиме од лошите енергии, така што loveубовта ќе достигне до нас и ќе нè изненади.

Молитвата на Света Барбара благословена за заштита 

Света Барбара, блажена девица, голема неизмерна моќ, Бог да биде со вас, а вие со мене на патот на добро.

Со твојот победнички меч избави ме од зло, неправда, завист и злобни очи. Со моќ на молња, заштити ме од моите непријатели, прослави го огнената уста на мојот топови и оставете ја да излезе победничка.

Со чашата на вашата чаша и виното чувајте ја силата на моето тело и дух за напорна борба и борба.

Примајте ги моите јаболка и маргаритки како придонес што секогаш го имам на ум во моите мисли и во мојот дом, и ве молам, никогаш не оставајте ме и не доаѓајте кај мене секогаш кога ќе ве тврдам да ја бранам мојата вера, мојата земја, моето семејство и моето се бори; и тоа на крајот секогаш ме одведувате до слава како вас.

Амин.

Ова е убава молитва за блажената Барбара да го заштити Дедо Мраз.

Алатка што можеме да ја користиме кога ни е потребна, молитвата исто така станува наш штит и не само против опасностите, туку и против сè негативно, што сакаме да го постигнеме нашите животи или оние на нашите семејства. 

Постојат многу сведоштва на верните верници кои добиле навремена реакција од Санта Барбара во моментот на болка, кога бараме заштита за себе или за член на семејство, станува ефективна.

За непријателите 

О боже! далеку од моја страна, од мојот живот, оние зли и мизерни суштества што демнат.

Доаѓам кај вас, Санта Барбара да ги збуни, раздвојувајте ги од мене за да не можат да ме повредат и извикувам со вера и ќе ви го дадам животот.

Ти, возвишениот заштитник на луѓето, блажениот добродетел на оној што те повикува и дарежливиот христијанин кој ти ги отвора градите за добри суштества, дај ми ја твојата помош, во него влегувам и од него ќе излезам со крвта на твоето срце, да се ослободам од нив .

Тргнете ме од зависта и предавството, брани ме, ве молам од злобите и непријателите, тоа зло не ме допира и омразата не ме повредува, чувајте го лошиот сосед и лошиот пријател, држете ги непријателите мои за да не влијаат врз мене, помогни ми да доминирам секој што лошо ме сака за да можам да бидам победник во секоја ситуација што ми штети.

Не дозволувајте да го прекинат мојот христијански марш и ако тие продолжат, пеколот е казна како плаќање за нивните зла.

Ослободете ме Света Барбара благословена од секакво зло, ослободете ме Света Барбара благословена од сите непријатели, заштити го мојот живот од штета за да можам да живеам во мир и спокојство. За Исус и Дева.

Така да биде

Искористете ја моќта на таа доминантна молитва Санта Барбара за непријателите.

Сите имаме непријатели, па дури и во нашата куќа. Тоа го гледаме во историјата на Санта Барбара додека нејзиниот татко ја нападнал до смрт.

Можеби нема да претрпите напад исто како и овој, но никогаш не мора да се потпирате на непријателите.

Молитвата за доминација на непријателите што се крева на Санта Барбара може да биде единствениот начин на кој треба да се ослободиме од прогон и опасност.

Да доминираме во неверниот партнер

Блажена Санта Барбара, ти што можеше да натераш толку многу луѓе да се помират, направи ми мала услуга, најди љубов, направи ми го срцето благородно и вистинито, направи љубовта да влезе во моето срце и да ме исполни со среќа, сакам да можам да знам вистинска љубов, вистинското чувство, Санта Барбара, ти што имаш толкава моќ во него, дај ми ја таа услуга, моето барање да стигне до тебе, за да можам да го добијам твојот благослов, Дедо ама, на совршени љубови и без лаги, ти што ја имаш доблест и си така извикуван од целиот свет, оди кај мене и дај ми можност да го добијам твојот благослов, сакам повторно од тебе да ги испратам моите молитви.

Моите молитви кон Бога за тој да го направи мојот живот полн со ,убов, полн со мир да го направите чудесен Санта Барбара, ве замолувам да ми дадете loveубов, повеќе loveубов и повеќе loveубов, радост многу радост, добри желби, добри мисли, добри дела, помогни ми да триумфирам во тоа, loveубов, тоа ќе биде за мене како чекор, патека, Санта Барбара, вие што можете да направите сè, дајте ми и да дојдете до мене вистинското чувство на убов, дојдете во доверба во вашата моќ и својата добрина, амин.

Овој вид молитва сè уште е многу критикуван од некои што сметаат дека е себичен чин што се прави од гордост да бидат повредени или напуштени. Но, тоа не е точно.

Молитвата да се здобијат со доминација над некого или одредена ситуација е чин на loveубов што произлегува од очајот да му треба чудо и да не биде во можност да го добие тоа. 

Молитвата што се вери секогаш ќе го добие одговорот што го барате, без оглед на барањето, Блажената молитва на Света Барбара е моќна.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: