Молитва да ја благослови храната

Молитва да ја благослови храната Тоа е традиција која останува важечка до денес во сите семејства.

Тоа е дел од обуката на децата и е нешто што дури и во училиштата се спроведува како настава.

Важноста на оваа молитва лежи во тоа да бидеме благодарни, во вреднувањето на храната што треба да ја консумираме и во прашањето за оние што ја немаат.

Тоа е гест на благодарност до Бога кој е тој што ни дава сила да одиме на работа, да купиме храна, ни дава мудрост да ги подготвиме и благослов да имаме семејство да ги споделуваме.

Во случаи кога нема семејство на маса, сепак мора да бидеме благодарни затоа што има луѓе кои не можат да јадат, што не е затоа што немаат, туку затоа што не можат од здравствени причини или други околности, ова треба да направи да се чувствуваме благодарни и Еден од гестовите што го демонстрира ова е да се моли малку молитва пред јадење. 

Молитвата да ја благослови храната Дали е силна?

Молитва да ја благослови храната

Сите молитви се моќни сè додека се прават верувајќи во нивната моќ.

Благослов на храната е чин на вера во која не само што се заблагодаруваме, туку исто така бараме храната да падне добро во нашето тело, да попушти, за да не престанат да бидат на нашата маса и да ни ги обезбедат нутритивните придобивки што Донесете го секој од нив.

 За возврат можеме да побараме и од оние кои имаат потреба и немаат храна на нивната маса, која може да јаде само мали каснувања храна, бараме од оние кои не треба да ги даваат своите деца, за оние кои се гладни и немаат ресурси за да се засити.

Молитвата да се благослови храната и храната е силна бидејќи постои вера.

Како што можете да видите, не е само да се заблагодаруваме на храната, туку е чин на вера и loveубов кон другите, каде што се ставаме на местото на другиот и ги бараме нивните потреби.

Кога молитвата се известува за потребата од друг и ги бараме своите еднакви, ние ја покажуваме theубовта кон Бога во нашите животи.

Молитва да ја благослови храната

Господ Бог; медиуми, така што во оваа табела има братска размена помеѓу гостите;

Залагајте се за храната што ни ја обезбедивте денес да биде од профит;

Нека го оној, кој сè уште не јадел, обидете се со плодот на вашата убава креација.

Ние те сакаме Господ Отец и ви благодариме бесконечно што споделивте денес.

Амин.

https://www.devocionario.com/

Можеме да ја започнеме молитвата со тоа што ќе се заблагодариме за можноста што Бог ни ја дава за да можеме да се храниме правилно.

Тогаш можеме да ја побараме таа личност која се потруди да ја подготви храната за да можеме да ја конзумираме, за оној кој помогна во целиот процес, така што овие намирници стигнаа до нашата трпеза.

Бараме оние што го немаат и бараме дневниот леб да се депонира во раката на секоја личност и, конечно, да му се заблагодариме повторно на чудото на животот.

Молитва да се заблагодарам за храната 

Светиот отец; денес ве прашуваме

Може да ни се придружите на оваа маса и да го благослови лебот што ќе го вкусиме во еден момент; Тоа значи дека ова се плод на нашето здравје И не го напуштајте оној кој сега се бори да добие залак.

Ние те фалиме, Господи, и нашата благодат е кратка за Колку сме среќни за овие намирници!

Кажете ни за вашата loveубов и осветлете го патот што води кон вашата соба.

Амин.

Благодарноста е доблест што денес многу малку ја демонстрираат, живееме во свет кој оди со голема брзина и многу малку престануваат да се заблагодаруваат.

Според словото Божјо има приказна што ја раскажува приказната за некои лепрозници на кои Исус му дал чудо на исцелување и остана само еден да се заблагодари.

Многу пати тоа се случува во нашите животи.

Ние само се грижиме да јадеме, да се храниме, но да не благодариме и тоа е нешто што треба да биде неопходност во нашите животи.

Молитва на храна 

Благослови го овој ден, сакан татко, на сите што се на оваа маса;

Благословете го оној што подготви храна; Благословете го оној што им дозволи да бидат тука; Освен тоа, благословувај го оној што негувал секое од нив.

Светиот татко! За богатството што ни го дадете денес, ние сме жално благодарни и со бесконечна нежност за богослужба и пофалби за лебот што денес го ставивте на оваа маса.

Амин.

Најдобар пример за молитва за храна се гледа кај истиот Исус од Назарет кој се заблагодари за храната што ја потрошија.

Има чуда што чекаат за молитва да стигнат до нас и чудото на секојдневната храна може да биде едно од нив.

Во овие моменти што се чини дека е толку тешко да се заблагодариме преку молитва привилегија да ја имаме храната што ни е потребна е чин на вера и loveубов на Бога.

Дали треба да ги молам сите молитви?

Потребно е само да молиш молитва за да ја благословиме храната еднаш пред секој оброк. Она што можете да направите е да се моли различна молитва на секој оброк.

Може да варира од ден на ден, недела до недела, па дури и месец до месец.

Секогаш запомнете дека најважно е да имате верба во Господ нашиот Господ. Верата и вербата се основа на секоја молитва.

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: