Молитва да се смири и да се смири некоја личност

Молитва да се смири и да се смири некоја личност Важно е бидејќи не знаеме во кое време можеби ќе имаме потреба да го сториме. 

Многу пати шетаме наоколу или сме со семејството и наоѓаме ситуации во кои треба да се смириме некој што е изменет или кој едноставно минува низ духовна потреба каде молитвата е единствената мерка што може да се примени за да ја смири, затоа што Тоа е кога оваа молитва станува важна. 

Молитва да се смири и да се смири некоја личност

Не е важно дали е странец, молитвите Тие се многу моќни и може да се направат насекаде.

Биде каде сме секогаш молитви, може да стане нашето единствено оружје што можеме да го користиме секогаш кога имаме вера.

1) Молитва да се уверите во агресивна личност

„Господи мој, мојата душа е вознемирена; маката, стравот и паниката ме зафаќаат. 

Знам дека тоа се случува поради мојот недостаток на вера, недостатокот на напуштање во твоите свети раце и недовербата во твојата бесконечна моќ. Прости ми, Господи, и зголеми ми ја верата. Не гледај на мојата беда и мојата егоцентричност.

Знам дека сум преплашен, бидејќи инсистирам, заради мојата мизерија, да останам да сметам на моите мизерни сили, на мизерни, со моите методи и моите ресурси. Прости ми, Господи, и спаси ме, Боже мој.

Дај ми ја благодатта на верата, Господи; Ми дава благодат да му верувам на Господ без мерки, без да гледам на опасност, но гледајќи само на Тебе, Господи; Помогни ми, о Боже!

Се чувствувам сам и напуштен, и никој не може да ми помогне, освен Господ. 

Јас се напуштам во твоите раце, Господи, во нив ги ставам уздите на мојот живот, насоката на моето одење и резултатите ги оставам во твоите раце. Јас верувам во тебе Господи, но зголеми ја мојата вера. 

Знам дека воскреснатиот Господ оди покрај мене, но исто така се плашам и затоа што не можам целосно да се напуштам во Твоите раце. Помогни ми на мојата слабост, Господи. 

Амин “

Оваа молитва да се смири и да се смири човекот е навистина моќна!

Во овие времиња може да биде многу вообичаено да се видат луѓето вознемирени Изгледа дека чекаат каква било ситуација да експлодира во агресија.

Сигурно наидовме на ситуации кога агресивноста може да се сфати како латентна закана за нашите животи или за другите луѓе околу нас и тоа е во тие моменти кога молитвата станува совршено прибежиште каде агресивноста нема дел. 

2) Молитва да се увери лута личност

«Велики Сан Мигел
Моќен капетан на војските на Господ
Вие кои многу пати сте го надминале злото 
И ќе го победиш кога сакаш
Тргнете се од мене во ред
Секој непријател што се обидува против мојот интегритет
И смири ги оние што сè уште остануваат во мојот живот 
Дајте им мир и смиреност 
Покажете им како да одат
Амин!«

Лутината е една од емоциите што ги имаме луѓето и е тешко да се контролира, особено во оние моменти на лутина каде не бараме што правиме или што велиме.

Ние можеме постојано се изложени на лути луѓе и тој гнев може да експлодира во секој момент, без ние да видиме дека доаѓа и без да можеме да сториме нешто за да го избегнеме тоа. 

Меѓутоа, кога знаеме за духовниот свет околу нас, можеме да имаме доминација над овие ситуации со тоа што едноставно ќе казниме. Лицето кое чувствува лутина може да чувствува во своето тело како сè се случува и Бог е тој што започнува да ја презема контролата врз своите постапки така што гневот повеќе не доминира врз него.  

3) Молитва за смирување на неволјата и гневот на парот

«Драги ангели, небесни, божествени и моќни суштества со Божјото дело 
Вие кои сте loveубов и давате loveубов
Родени се да си ја вршат должноста и досега не успеале 
Помогнете ми да го надминете овој проблем.
Помогни ми дека тој / таа ме разбира
Разберете ги моите проблеми, за мене да ги разберам вашите 
Разберете ги моите тешкотии, да ги разберете вашите 
Нека се предаде и зборува со мене, за мене да се предадам и да го сакам 
Помогнете ни да го надминете овој сериозен проблем 
Драги ангели, вие сте мојата светлина 
Мојот водич и мојата надеж 
Вие сте моето решение«

Оваа молитва за смирување на неволјата и гневот на парот може да се користи во секое време и околности.

На пример, лицето кое минува премногу физичка или болка во душата може да се смири откако ќе прими една од овие молитви.

Запомнете дека во моментите на болка или кога човечкото тело и ум се нарушени на извонреден начин, молитвата е ресурс што можеме да го искористиме и дека знаеме да бидат ефикасни на сите времиња и места. 

4) Молитва за смирување на вознемирувачка личност

„Драг Господи, гневот и горчината што јас често ги чувам во моето срце ги ставам во Твоите нозе и се молам во Твојата благодат да го изложиш сето она што предизвикува толку горчлив отров што толку често се наоѓа во моето срце на површината, и слободен јас од тоа 
Господи, го признавам целиот мој гнев и горчина и знам дека кога ќе дозволам ова да се зафати во моето срце, тоа ја крши заедницата што ја имаме заедно.
 Знам дека кога ќе го исповедам мојот гнев, вие сте верни и праведни да ги простите испади на гнев во моето срце и да ме исчистите од сето зло, за што го фалам вашето име. 
Но, Господи, посакувам да ме ослободиш од оваа загадување во моето срце, така што коренот на гневот ќе нè остави внатре, и ве замолувам да ме испитате и да извадите сè што не ви одговара на очите. 
Ви благодарам во името на Исус, 
Амин "

Многу пати непријатностите од ден на ден се акумулираат во телото и духот сè додека не дојде еден момент што се чини дека ги минува границите и сè експлодира, ние ја губиме контролата врз нас самите и можеме да извршиме секакво лудило. 

Среде тие моменти молитвите се важни затоа што можеме да ги искористиме во моментот кога ни требаат и без разлика кој е околу нас. Молитвите се духовни алатки кои секогаш ќе ни бидат достапни. 

Кога можам да ги молам молитвите?

Молитвите може да се направи кога е потребно.

Има такви кои обично издвојуваат посебна дневна сума за да се молат, но во овие случаи кога се потребни молитви, тие можат да се направат бидејќи тие стануваат наш единствен ресурс што можеме да го искористиме 

Можеби се молиме во семејство или на работа со пријателите, но добро е да имаме еден момент сам да се молиме затоа што тоа е местото каде се отвора нашето срце пред присуството на Господ и можеме да разговараме со него.

Не е важно дали користиме свеќи, ако свириме мека или духовна музика, тоа го правиме тивко или гласно, важно е молитвата да биде реална, дека доаѓа од длабочините на нашето срце и дека тоа ќе се изврши со вера, знаејќи дека Бог нè слуша и е подготвен да одговори на она што го бараме. 

Искористете ја моќта на молитва да се смири и да се смири некоја личност. Остани со Бога

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: