Молитва да се платат пари

Молитва да се платат пари Како духовно оружје што можеме да го користиме кога и да ни треба, тоа е од голема важност бидејќи е неопходна духовна помош, така што секогаш имаме добри односи со пријателите и семејството, особено кога станува збор за финансиски проблеми. 

Давањето заеми на некого бара самодоверба и затоа духовното водство да ги донесе добро нашите парични одлуки е неопходно за да се осигури дека бизнисот ќе се одвива во добри услови и дека пријателството нема да претрпи влошување. 

Молитвите можат да станат тоа тајно, но многу моќно оружје за да излезат од тешки ситуации или од тие проблеми, за кои сметаме дека е премногу комплицирано да се остави неповредени. 

Молитва за парите што треба да се платат За што е тоа? 

Молитва да се платат пари

Со оваа реченица причината е многу јасна, но не само за плати малку пари но за ова да се откаже доброволно и без потреба да се наметнуваат големи проблеми со другата личност. Се користи во моменти кога ситуацијата стана малку непријатно. 

Таа не е ограничена само на заеми, туку кога чекаме одредена исплата на нашата работа или нешто друго.

Оние исплати на трудот што остануваат како притворени, можеме да ги ослободиме со правење на оваа моќна молитва. 

1) Молитва за враќање на позајмените пари 

Senhor, meu pai, вие кои сте моќни, пред сè, ви благодарам за благословите што ми ги давате од ден на ден, кора од животот, кора од сад, храна за коса и облечена коса;

Приближете ме од вас како filho teu и смирено јас Печо што оваа ситуација е толку вознемирувачка за мене, ми помагате да (се вели или е дадена целосна да песоа) плати ме или динеиро што еу де боа вера и дарежливо је бизнис

Разбирајќи секогаш и да се биде свесен дека е секогаш неопходно да им се помогне на Nossos irmãos em situções precárias, посакувам да го ослободите вашето coração e seu espírito за да размислите и да ми платите ова динеиро што треба да можам да продолжам со достоинствен, чесен живот да бидам во можност да продолжам да ми помагам semelhantes, асимим мезмо за да можам да ги следам нивните желби

Tudo isso eu te peço em nome на Deus pai, Deus filho и Deus Espírito Santo.

Амем

Важно е да се моли оваа молитва, така што тие ќе ви плаќаат пари со вера.

Деловните можности честопати доаѓаат заедно со тешки ситуации.

Ние сме во општество во кое барањето сопствена корист се чини дека е моторот на повеќето, честопати луѓето бараат финансиски заеми за да ризикуваат во деловните активности кои не одат секогаш добро и завршуваат со себе повеќе долгови и проблеми

Во овие ситуации кога ни требаат позајмени пари за да ни се вратат, можеме да се свртиме кон ова моќно оружје со кое сигурно ќе го видиме одговорот за помалку време отколку што замислуваме. 

2) молитва да се плати

Семоќен и милостив Бог, кој во вашата побожност го даде осветувањето на Хозе Грегорио де ла Ривера, кого го предодреди маченикот од центарот на Голгота ...

Потоа потврдено од Ватикан да биде чувар на имотот на вашите приврзаници, чуварот на имотот на нивните пари, нивните накит и камења со среќа, со дарба да ги натера да ни ги платат парите што ни ги должат. Знаејќи ги доблестите со кои сте инвестирани, дојдов кај вас да ве прашам ...

(Направете го вашето барање) Те молам, Хозе Грегорио де ла Ривера.

Помогни ми да го достигнам од Господ она што го барам во оваа молитва за поголема чест и слава на твојата и за доброто на мојата душа. Ве молиме Сан Хозе Грегорио да го направите вашето име познато и да направите повеќе следбеници на вашата кауза.

Сè што правите добро за мене, ветувам дека ќе го сторам и за другите. Willе ги посетам седумте цркви и ќе ги молам псалмите што ги посочивте. Не посакувам никого лошо, туку едноставно го враќам мојот долг.

Во името на Отецот, Синот и Светиот Дух.

Света Марија, заштити нè.

Амин.

Со оваа молитва да ме плати и да ги вратиме позајмените пари, ќе ги ослободиме парите што се приведени од нас под какви било околности.

Во небесните региони се водат важни битки и финансиската област е една од најпроблематичните што човекот го има бидејќи вклучува физички потреби, лични врски и некои околности што може да се земат како комплицирани. 

3) Ефективна молитва за собирање пари

Семоќен Господ;
Денес ја објавувам оваа молитва на небото за вас
Помогнете ми во овие вечни часови во кои
Јас не го добив она што го посакувам;
Денес, и покрај моето добротворно однесување,
Му свртев грб и не можев да се опоравам
Парите што ми требаа.
За ова, о небесен татко, ти доаѓам на помош
За да ме ослободиш од ова збунетост
И направете го оној кому му помогнав
Во тоа време, чувајте го вашиот збор и јас 
Решете го долгот што го договоривме пред извесно време.
Само вие можете да ме натерате да излезам победник
Од оваа средба, потоа вагата на правдата
Тој се потпира во моја корист.
Ве замолувам да учествувате во душата, совеста и моралот
Од таа тема и тоа, преместено од теми, самиот
Јас ги платив позајмените пари без да ги имам
Отколку да инсистираат повеќе на тоа.
Ова барање го оставам во ваша света волја и се надевам
Дај ми што барам.
Амин.


Да се ​​преземе одговорност за колекциите не е лесна работа. Ние мора да бидеме свесни за потребите од нашиот сосед кога бара исплата на плаќање или квота пари за коишто претходно беше договорено.

Оваа ефективна молитва за собирање пари, покрај тоа што ќе ни помогне да го направиме процесот корисен, ќе нè наполни со мудрост да ги користиме вистинските зборови при полнење. 

Покрај сето ова, запомнете дека словото Божјо нè повикува да не го правиме она што не сакаме да ни го сториме, тоа е принцип кој е познат како златно правило и што мора да го имаме предвид пред сè е овој вид на работа. Оваа и која било друга молитва што можеме да ја направиме ќе нè натера да се чувствуваме многу поблизу до Господ и тоа ќе нè наполни со чувствителност и хуманост кога правиме каква било колекција. 

Дали оваа молитва треба да се исплати навистина моќни пари?

Така una oración Моќно е што треба да направите е да верувате од срце затоа што ова е единствениот услов што од почетокот на создавањето на светот е побарано така што молитвите се ефикасни и моќни Универзумот е создаден преку зборови и затоа мора да ги направиме нашите барања од душата, но со многу одговорност и свесни за тоа што бараме, тие паѓаат во себичност, секогаш размислувајќи за нашите сограѓани отколку за самите себе или за Нашите сопствени придобивки. 

Ако го сториме тоа сигурно молитвите што ги правиме се многу моќни без потреба да запалиме свеќи или да подготвиме посебни околини за молитви. 

Искористете ја максималната моќ на молитвата. Па тие ви плаќаат пари.

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: