Молитва на Свети Лазар

Молитва на Свети Лазар познат уште од античко време како голем помошник на сиромашните, болните и животните. На молитва до Свети Лазар Тоа е моќно оружје што ни беше дадено и дека преку вера работи за нас моќни чуда според она што ни треба. 

Со минувањето на времето тој стана покровител и голем сојузник на хомосексуалната заедница и на Кубанците кои секоја година, на 17 декември, се среќаваат во Ел Ринган за да ја прослават радоста од раѓањето на еден толку чудесен светец.

Молитва на Свети Лазар Кој е Свети Лазар? 

Молитва на Свети Лазар

Според словото Божјо наоѓаме двајца Лазари; оној кој е именуван во параболата на богатите и лазарите каде Исус ги објаснува рајот и пеколот.

Вториот Лазар е брат на Марта и Марија и кој и да е протагонист на едно од најголемите чуда на Исус На земјата, воскресението.

Во католичката вера овие два карактери се обединети во едниот затоа што е тешко да се одделат бидејќи секој има важни сличности со другиот.

Тој е познат како голем помошник на животни кои се во состојба на напуштање, всушност се верува дека тој е заштитник на кучињата, но ова е повеќе производ на човечка вера бидејќи светецот им помага на сите кои имаат потреба.

Таа ја раскажува приказната дека живеел се додека не наполнил 60 години и дека неговото тело било погребано во а саркофаг изработено од мермер што во 1972 година било пронајдено со остатоци уште во него. 

Молитва на чудесен Свети Лазар 

Свети Лазар, пријател на Исус Христос и брат и заштитник на оние што страдаат!

Вие кои ја знаевте болката на болеста и посетата на Исус Христос го вратија вашиот живот во Витанија, добронамерно поздравувајте ги нашите молби, кога ви ја помагаме вашата помош во овој час маки.

Молете се на Вечниот Отец, така што ќе имаме спокојна и сигурна доверба во моќта на Исус.

Свети Лазар Чудесно, воскреснат од божествената моќ на Исус Христос, ве молиме за тажниот момент на вашата агонија и за бесконечната радост што ја доживеавте кога Исус со тие слатки зборови ве испрати од гробот, да се мешате со Божествениот Учител, така што преку вашиот Медијацијата ни го даваат она што го веруваме дека ви го молиме.

Амин.

Католичката црква јавно ја призна моќта на Свети Лазар и тој го има како еден од светците кои се слават во верата, па искористете ја неговата молитва.

На овој начин можеме да го потврдиме тоа молитвите дека се креваат пред неговиот престол не се изгубени молитви или молби залудно, но тие стануваат мирисна миризба пред неговото присуство и тогаш неговиот одговор доаѓа до нас. 

Да се ​​направи молитва идеален момент не е дизајниран, но важно е да се нагласи дека навистина чудесно е да ја направиме молитвата од срце и да бидеме сигурни дека одговорот доаѓа до нас.

Ако тоа не се направи на овој начин, тогаш тие се празни и бесмислени повторувања. 

Молитва на Свети Лазар за болните 

Благословен Свети Лазар, мојот адвокат, мојот свет заштитник, ја ставам довербата во вас, ги поставувам моите потреби, моите грижи и моите грижи, моите соништа и желби и, знаејќи ги многуте чуда што се работеле низ вас, знаејќи добрината што извира од рацете кога ќе ве прашаат со смирение и верба, денес доаѓам кај вас молител, барајќи ја вашата моќна помош и милосрдие.

О благословен Свети Лазар, за возвишената надеж што го огради твоето срце за да стигнеш до круната на мачеништвото, и за таа горлива желба да го дадеш животот за Оној што ти го даде повторно, откако го изгуби, дај ми славен Свети Лазар ваш вреден медијација, молете се за моите желби пред добриот Исус, вашиот пријател, брат и благонаклоник и замолете со негова бескрајна милост да ми го дадете она што го барам со сето срце и со тоа да најдам олеснување во мојот очај:

(кажете или што сакате да постигнете)

и ако мислите дека не е погодно, дајте ми мир и спокојство на мојата душа, така што се надевам дека исполнувањето на божествената волја си даде оставка.

Свети Лазар, славен татко на сиромашните, ве молам да не престанете да ми помагате, покажете се благонаклонети како што секогаш правите и однесете ги моите барања пред Господа што е можно поскоро, дајте ми ги вашите благослови и заштита, ослободете ги моите таги и проблеми и отстранете од мојот живот сите зли и непријатели .

Преку Исус Христос, нашиот брат и Господ.

Така да биде

Молитвите со кои се занимаваат здравствените проблеми се секогаш најитни и ова е тема во која многу пати само божествено чудо може да ни помогне.

Свети свети Лазар, кој знае што е да страда од смртно заболување, па дури и да умре и да живее во свое тело какво е воскресението, е светецот назначен за да ни помогне во оваа ситуација.

Тој знае што може да се претрпи со страдање на физичко зло кое е во состојба да ги прекине нашите животи, затоа тој станува совршен адвокат пред небесниот престол, бидејќи тој знае дека чудото на воскресението е можно. 

Ние ќе се движиме кон молитва за Свети Лазар за кучиња и животни.

За кучињата 

Драг Свети Лазар;

Вашиот живот испорачан на служба на Господ ве однесе

Да ги цениме малите работи во животот; Светата доблест на Бога и друштво на верните животни на човекот.

Вие повеќе од кој било друг ја знаете важноста на домашните миленици

За среќа на луѓето.

Овие нè придружуваат кога се чувствуваме сами, а не во неговото срце можеме да најдеме само loveубов и ectionубов.

Моето милениче, во моментов, е тешко повредено

И со слабо здравје и затоа ве прашувам со целата моја вера

Може да го излечиш со твојата чудесна моќ.

Слушајте го ова што го прашувам и не оставајте ме сам пред оваа молба.

Амин.

Со голема вера молете се за молитвата Свети Лазар за кучињата.

Доверител на тешки случаи, сиромашните y напуштен која исто така вклучува животни, особено кучиња. Ова е молитва што многу малку престануваат да ја зборуваат и тоа е неопходно затоа што кучињата се живи суштества на кои им е потребна и нашата помош и нашите молитви. 

Тие исто така страдаат од болест, напуштање, глад, тага и болка. Тие се живи суштества кои имаат афективни и физички потреби што многу пати никој не се грижи да ги снабдува и тоа ги тера да страдаат. 

За здравјето 

Возубен Свети Лазар;

Верниот придружник на Христос и сведок во телото

Од чудата на месијата.

Тебе, овој ден, се поклонувам со милост да те молам со целата моја вера

Може да ми дадете здравје, тој неспорен подарок,

Така што ја враќам состојбата со која отсекогаш уживав.

Знаете што се болка, болест, болка и страдање.

Знаете што е да се носи со отров од болест

И постигнајте ги wallsидовите и лицата за некое олеснување.

Моите зборови, сакана светица, ги кревам на небото

Во потрага по милост, помош и радост.

Земете ги во вашата наметка и направете ме да го заслужувам тоа што го прашувам.

Амин.

Дали ви се допадна молитвата Сан Лазаро за здравје?

Здравјето носи многу аспекти во животот на живите суштества, почнувајќи од физички до духовни потреби и сите нив се подеднакво важни.

Затоа оваа молитва станува една од најважните.

Се препорачува да се прави тоа секојдневно и ако е со семејството, тогаш е многу подобро бидејќи, покрај тоа што е духовна активност што ги зајакнува семејните основи, ни помага да се чувствуваме заштитени за време на секојдневното патување.Сан Лазаро, познавач на сите овие тешкотии, интервенира за нив, така што тие можат да постигнат мир и одмор среде тешкотии и судење.  

Дали е овој светител моќен?

Одговорот е да, тајната е верата со која се подигнуваат молитви пред вашиот олтар.

Сè што бараме од таткото да верува, ќе добиеме, ова е ветување што го добиваме во Светото писмо и тоа станува точно само кога веруваме дека е така.

Ова е причината зошто молитвите се чин на вера јасно и не можат да се прават по обичај.

Молитвата направена со вера може да стори сé, дури и најстрашните болести што можат да постојат.

Искористете ги предностите на молитвите на Свети Лазар.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: