Молитва на Сан Рамон Ноното

Молитва на Сан Рамон Ноното Тоа е најдобро оружје за бремени жени затоа што е познато како едно од светците кое особено им помага на оние кои се бремени.

Се разбира, може да се побара и други работи за кои тој, без оглед на ситуацијата, ќе се меша во наше име.

Молитвите се моќни на голем начин, не можеме да ја потцениме нивната моќ.

Некои ја изгубија вербата и тоа се должи на начинот на кој е во светот денес, но единствената надеж што ја имаме не мора да биде изгубена.

Преку молитвата можеме да направиме сè подобро и кога има силни ситуации во животот, можеме да се засолниме во тоа за да добиеме сила и да го продолжиме патот.

Молитва на Свети Рамон Ноното Кој е тој?

Молитва на Сан Рамон Ноното

Прекарот non natus, што значи неродено.

Тоа беше доделена затоа што мајката го загуби животот пред Сан Рамон да ја види светлината на новиот свет што ќе ја прими. Ова е една од причините зошто таа стана една од светците за бремени жени. 

Неговата историја датира од 1200 година кога ќе се роди време, откако станал возрасен, неговата непоколеблива вера го одвела во Африка, каде им помогна на многумина како заробеник.

Вашата главна мисија се предаде во име на некои затвореници Тие беа во многу лоша состојба.

Откако претрпел малтретирање, истиот судија му наредил подобро да се справи со идејата за добивање на планираното спасување. 

Сепак, Сан Рамон Нонато беше одговорен за следново проповедање и помагање на оние на кои им требаше и штом судијата го осуди на смрт, казна која беше избегната затоа што тие ја платија неговата откуп и беше пуштена на слобода. 

Молитва на Сан Рамон Нонато да ги затвори устите 

Свети Рамон Нонато за моќта што ја имате и дека Бог ти ја дал дај ми го додели, она што барам од тебе, да им ставиш заклучување во устата на оние што сакаат да ме прават погрешно.

(Споменете го името на лицето / ите)

Луѓето кои зборуваат против мене или ми имаат лоша волја, сакаат да ме стават во лошо, ја запалам оваа свеќа за да ги затворам устите.

И вие го исполнувате она што ве прашувам, затоа што проповедавте со словото Божјо, беше наметнато како мачеништво да носите заклучување во устата.

Слушајте ја мојата молитва Свети Рамон Нонато да ги замолчи устите и да го престапува пред Бога Отецот затоа што оние што зборуваат лошо за мене, престануваат во нивниот обид што Бог сите моќни ви го дадоа.

Запалената желба да ослободувам робови, секогаш ме спречувај од лоши јазици, од непријатели, од предавства.

Од оние што сакаат да ми наштетат, ме натераат да живеам во мир и да се оддалечувам од сите оние кои ме држат и ме измачуваат.

Поради завист, зло или огорченост, сакам зло од оние што сакаат да ме дискредитираат со нивните клевети, Сан Рамон Нонато.

Со ваша голема добрина, не оставајте го моето барање без надзор да ве молам за нашиот Господ Исус Христос.

Амин.

Ако сакате да ги затворите устите, ова е точна молитва за Сан Рамон Нонато.

Словото Божјо предупредува колку е опасно тоа може да биде човечки јазик, коментарите честопати можат да убијат повеќе од пиштол.

Ова е причината зошто во соборна црква и универзален за Христа, веруваме дека Сан Рамон Нонатос може да ни помогне да ги замолчиме устите што се отворени, предизвикувајќи ни лошо на одличен начин.

Ова е мирна мерка во однос на оваа штетна акција затоа што ние не прибегнуваме кон директна одмазда, туку наместо тоа да побараме од тоа светецот кој е одговорен за замолчување на оние што нè повредуваат.

Молитва во Сан Рамон Нонато против озборувања 

О, познат Свети Рамон Нонато, вие кој, поучувајќи го словото Божјо, ви назначивте како тортура да носите заклучување на устата на таа тема.

Слушајте ја мојата ејакулација и интервенирајте пред Господ нашиот Господ, така што оние што зборуваат лошо за мене, Да го завршат својот обид и јас да бидам заштитен од каква било лоша и штетна порака или цел ...

Те молам, мојот Севишен Бог, кој му дал на Свети Рамон Нонато жестока амбиција да се ослободат робови, барајќи од тебе за негово медијација.

Нека секогаш ме повлекувате од потчинетоста, од гревот што ме одвојува од вас и дека ќе успеам да бидам во мир и да заостанам зад сите оние што ме шпионираат и ме мачат.

Дека тој успева да биде засекогаш одвоен од спротивностите кои, за што и да било, перверзност или огорченост, ми посакуваат некое зло.

Или тие сакаат да ме омаловажуваат со нивните неискреници.

Боже направец, јас признавам дека со твојата голема милост и со интервенција на Свети Рамон Нонато, нема да ја оставиш презир мојата апликација.

Те молам, преку твоето создавање, Исус Христос, нашиот сакан Господ, кој е и царува со тебе во целиот Светиот Дух Свети Рамон Нонато.

Вие, кои живеете многу блиску до Бога, прашајте ги за моите тешкотии, дека никогаш не ми недостасува вашата заштита и одбрана, дека вашата позната дипломатија ми помага во секоја лоша минутажа и тежок контекст.

Амин.

Озборувањето е зло што често може да му наштети на едно семејство, пријателство или работна средина. Премногу непријатност и толку суптилно штетно што не сфаќаме додека не се стори погрешно.

Молитвата за Свети Рамон Нонато против озборувања Тоа ви помага да бидете заштитени од ова зло.

Можеме да побараме од нас или за пријател или партнер кој е во состојба на ранливост.

Важната работа во врска со оваа молитва и општо, тоа е вербата со која е направенаНие мора да веруваме дека ако прашаме, тогаш божествениот одговор секогаш ќе достигне до нас, без оглед колку е сериозна ситуацијата што ја имаме.

За бремени жени 

О, Сан Рамон Нонато, огромен.

Тебе дојдов поттикната од големата добрина со која се однесуваш кон твоите приврзаници.

Прифатете, Светиот мој, овие молитви што многу спремно ви ги нудим, во спомен на вашите молитви толку заслужни, што стигнаа до Бога, Кој ви направи посебен покровител на бремени жени.

Еве го, Светиот мој, еден од нив кој станува смирен под ваша заштита и заштита, ве молам дека исто како и вашето трпеливост секогаш да се одржуваше непоразено во сите тие осум месеци во кои бевте толку уникатно мачени со катанецот.

И други болки што ги поминавте во темната зандана и во деветтиот месец ги оставивте слободни сите тие затвори, па затоа Свети и мој адвокат, понизно ве замолувам да ме достигнете од мојот Бог и Господ ...

Оној што суштеството кое е затворено во моите влезови е зачувано во животот и здравјето осум месеци, во деветтиот се ослободи до светлината на овој свет, ве прави вас, Свето, како и денот кога излезе вашата душа на вашето тело беше ден на недела, кој е ден на радост и радост, така што денот на моето породување е на секакво задоволство и радост, со сите оние околности за кои знаете дека се најпогодни за поголема слава Божја и твоја и спасение на моето душата и син ми.

Амин.

La молитва за бремени жени де Сан Рамон Нонато е еден од најдобрите што можете да се молите.

Верниот заштитник на најпотребните, Сан Рамон Нонатос, непознат како голем помошник или спасител на бремени жени.

Знаеме дека да се биде труд друг живот е ситуација која го прави лицето ранливо.

Во секој случај на вонредна состојбаАко се појави бременост со висок ризик или некој друг проблем, овој светец станува големо прибежиште.

Во текот на гестацискиот процес, се препорачува секојдневно да се прави повод за Сан Рамон Ноното за бремени жени, што Католичката црква има специјално подготвени за овој важен момент во животот на секое човечко суштество.

Единствениот услов е вербата со која се бара.  

Дали е овој светител моќен?

Има многу верниците кои тврдат дека добиле помош од овој светец во одреден момент кога им беше потребно.

Бидејќи бил на Земјата, тој се грижел да им помогне на сиромашните, без оглед на тоа да го загубат или загрозат сопственото здравје или слобода во тој процес.

Она за кое секогаш се грижеше беше помагање и одржување верба во секој човек што го запознал.

Ова останува исто и денес, дури и кога поминаа многу години од неговата смрт, Сан Рамон Нонато продолжува да им дава навремена помош на оние во ситуации на физички или духовен ризик.

Сепак, верата е тајната што ја прави секоја молитва моќна, Светото писмо нè охрабрува да се запрашаме кога ни треба помош и исто така да се заблагодариме за даруваните придобивки. 

Најважно е молете ја молитвата Сан Рамон Нонато со вера!

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: