Молитва да пронајдам изгубени работи

Молитва да пронајдам изгубени работи Многу е важно затоа што многу пати се наоѓаме во ситуации комплицирани од некои работи што ни се изгубени, како што се клучеви од куќа или поважни работи како пари. 

Вистината е дека имањето на оваа молитва може да ни помогне не само да го најдеме она што го изгубивме, туку и да се смириме во текот на целиот процес на пребарување, бидејќи може да биде напнат момент кога обично недостасува трпеливост и смиреност, но тоа Преку молитвата можеме да се опоравиме да размислуваме и да дејствуваме ефикасно. 

Молитва да пронајдам изгубени работи Што е светец? 

Молитва да пронајдам изгубени работи

Сан Антонио Тој од многумина е познат како светец на изгубените работи затоа што тој самиот, кога беше жив, беше сведок на некои настани што беа многу тешки за човечката рака.

Theивотот на овој светител е чудо од почеток до крај и, за сето ова, тој стана голем помошник на луѓето кои се соочуваат со проблеми со губење на некои добра. 

Друга од молитвите што може да се направи во овие случаи е до Сан Кукуфато, бидејќи ова беше проповедник на евангелието во оддалечени места каде што скоро никој не се осмелуваше да оди.

Молитвите почнаа да се депонираат во него затоа што, заедно со Сан Антонио, тој стана моќен помошник и неговите одговори се толку точни и специфични што доаѓаат како изненадување. 

1) Молитвата на Сан Антонио изгуби работи

„Свети Антониј, славен Божји слуга, познат по твоите заслуги и моќни чуда, помогни ни да ги најдеме изгубените работи; дај ни ја твојата помош во искушението и осветли ги нашите умови во потрагата по Божјата волја.

Помогнете ни да го најдеме повторно животот на благодатта што го уништи нашиот грев и да нè доведе до поседување на славата ветена од Спасителот.

Ова го бараме за Христа, нашиот Господ.

Амин “.

Оваа молитва може да се изврши во кое било време или ситуација, бидејќи Сан Антонио е секогаш внимателен кон барањата на својот народ и ако бара специфично чудо, одговорот доаѓа многу побрзо.

Запомнете дека молитвите се моќни и дека тие стануваат тајно оружје што можеме да го користиме кога и да треба, затоа што единствениот услов е да имаме вера.

2) Молитва да пронајдам изгубени работи Сан Кукуфато

„Јас изгубив (рече изгубениот), Сакам да го вратам, и ако не умрам пред тоа и со овој јазол ги правам твоите топки, Сан Кукуфато, и врзаниот е оставен, сè додека (да речеме изгубениот) во рацете ќе се вратам. Амин “

Сан Кукуфато е еден од најмоќните светци на кои можеме да се свртиме во моменти на вистински очај и мака кога не ги наоѓаме своите работи.

Колку и да е тешко за што бараме, ова се моќни молитви што можат да се прават во секое време. 

3) Молитва да пронајдете изгубени или украдени работи

„О вечен Бог и силен Татко, Господару на небото и земјата, кој преку Исус Христос, твојот Син, им се откриваш на сиромашните на простите и понизните, ти благодариме затоа што со својата loveубов го наполни блажениот свети Апарисио, така што живеј со едноставност на срцето кое се стреми кон небесните добра.

Дајте дека преку неговото посредување го достигнуваме она што го бараме, дека неговата моќна рака ќе ни го донесе што е можно поскоро она што го изгубивме или го украдевме од нас:

(повторете што сакате да закрепнете)

Оче, ние ве пофалуваме и ве благословиме и ви благодариме затоа што знаеме дека нè слушате и дека вашата милост нема крај, ве молиме да ги послушате нашите молби и да ни помогнете во бараните, така што, утешени во нашите страдања, размислуваме за чуда на вашата моќ.

Исто така, ве замолуваме да ја зголемите нашата верба и добротворна организација, така што, следејќи го примерот на молитва и посветеност на блажениот Свети Апарицио, ние постојано ќе ве славиме.

Преку Исус Христос, нашиот Господ. Амин “.

Оваа молитва да пронајдете изгубени или украдени работи е многу моќна.

Словото Божјо нè учи како да се молиме, во неговите пасуси гледаме безброј примери на вера каде, со само една молитва, беа добиени неверојатни чуда.

Затоа не треба да ја отпуштаме молитвата затоа што таа е многу моќна. Единствено што се моли за да се добие одговорот што се бара е да го сториме тоа со вера, верувајќи дека тоа што го бараме ќе биде одобрено. 

Постојат оние кои се навикнати да прават молитвени цели неколку дена или во одредено време, но вистината е дека тоа зависи од тоа што секој има наредено во своето срце, бидејќи тоа е најважната работа. 

Може ли да запалам свеќа кога се молам?

Прашањето за свеќи е од големо значење и одговорот на ова прашање е огромно да.

Само свеќите не се моќни, но помагаат да се направи целата околина поповолна, како и да се земат како придонеси за нашите светци затоа што користењето на нив бара инвестиција која, иако минимална, се зема предвид како чин на Вера и предавање

Кога можам да ја молам молитвата да најдам изгубени работи?

Молитвите треба да се прават во кое било време од денот и таму каде што е потребно.

Нема одредено време Сепак, тоа е идеално, има многу што велат дека раната утринска молитва е моќна.

Да можеме да се молиме каде и кога и да е молитвата да ни го направи најдоброто оружје, можеме да бидеме во автомобилот, на работа, во нашата куќа или во некоја средба и да се молиме со умот и срцето и таа молитва да пронајдеме изгубени работи е исто толку моќно како и она што се прави во црквата.

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: