Молитва, така што сè оди добро

Молитва, така што сè оди добро на работа или на проба тоа е вистински чин на вера.

Многу пати се верува дека тоа е очаен чин или покажува слабост или неможност да се прават работите самостојно, но тоа не е во најмала рака.

Потребата за божествена поддршка покажува дека сме духовни суштества и сакаме сите да бидат во прашањето што нè загрижува или затоа што ние ќе започнеме со нов бизнис. 

Нај препорачливо е да ја направите оваа молитва околу три пати на ден, можете да ја продолжите деновите што ги сакате.

Можеби ќе биде доволно со само три дена или на барањето што го имате може да ви бидат потребни уште неколку дена.

Вистината е дека единствениот услов молитвата да биде ефективна е верата со која е направена. 

Индекс на содржини

Молитва за сè да оди како што треба - Цел

Молитва, така што сè оди добро

Целта на оваа реченица е сосема јасна и може да се користи во сите можни случаи.

Многу пати започнуваме нов проект во кој не сме сто проценти сигурни, но сепак сакаме да пробаме, затоа што во тие случаи ова молитва Важно е.

Важно е да се замолиме од Бог за работите што ги правиме или за тој да ни помогне да ги правиме работите правилно и правилно. 

Нови вложувања исто така можат да бидат во областа на студиите, каде што Божјата наклоност е секогаш корисна.

Или можеме да прашаме дека врховното суштество ни помага да продолжиме во врска која одеднаш ги презема несаканите нијанси.

На пример, таа молитва за да може сè да оди добро може да се примени во многу случаи.

Може да се направи со целото семејство и на овој начин, да се бидеме заедно барајќи иста цел, молитвата станува уште посилна.

Може да ве интересира:  Молитва за отстранување на злото око

Запомнете дека зборот Божји вели дека ако двајца или тројца се согласат и прашајте го Бога, тој ќе ги даде направените барања.

Молитва, така што сè оди добро на работа 

„Боже мој, барам кога ќе влезете во мојата работа вашата суштина е присутна, го повикувам вашето присуство да ви се заблагодарам за овој нов ден што ми го дадовте. Ве молам да биде ден на мир и да биде полн со вашата благодат, ваша милост, loveубов и сè да се случи според вашиот совршен план.

Денес, ве молам да се спроведат сите мои проекти, да се реализираат моите идеи, па дури и најмалите достигнувања во мојот живот и кариера се дел од вашето славно сведоштво.

Господи Исусе, благословувај ја мојата работа, моите шефови, моите клиенти, моите колеги и сите луѓе што ја прават оваа компанија напредува.

Небесен Татко, обнови ја мојата волја и моја сила да ја завршам мојата работа на најдобар начин.

Овој ден, посакувам kindубезно срце секогаш да им служам на моите клиенти и колеги со убезност. Господи, дај ми насмеана уста, оптимистички ум и очи кои вреднуваат сè што гледаат околу тебе.

Елиминирајте ги навредливите зборови од мене и направете ми добра личност.

Дај ми две раце да работам секогаш во чест на семејството, дај ми ентузијазам да станам од ден на ден со насмевка.

Господи, водени ме во секој момент кога чувствувам дека го губам северот, биди моја сила и моја храброст, дај ми срце како храбра како твојата.

Небесен отец Боже, направете го овој ден и секој работен ден најдобар од сите, извадете ме од твојата рака.
Амин “

Постојат работни околини или нови работни предизвици, кои несомнено бараат дополнителна помош во молитвата.

Побарај сè оди добро на работа Молитва е тоа тоа може да се направи секој ден, пред да ја напушти куќата.

Може да ве интересира:  Молитва да привлече човек

Добра традиција што можеме да ја спроведеме дома е да се молиме една молитва на ден пред да ги оставиме сите дома дома наутро.

На овој начин ние им помагаме на малите или оние што се слаби во вербата да веруваат повеќе во моќта на молитвата. 

Молитва, така што сè ќе оди добро во проба

„Благословен судија, син на Марија, моето тело не може да биде заслепено или да не пролее мојата крв. Каде и да одам, вашите раце ме држат.

Оние што сакаат да ме видат лошо имаат очи и не ме гледаат, ако имаат оружје не ме повредуваат, а со неправди не ме водат.

Со облеката што ја покриваше Исус сега сум завиткан, за да не можам да бидам повреден ниту убиен, и до поразот на затворот нема да го поднесам. Со пресекот на Отецот, Синот и Светиот Дух.

Амин “

Соочувањето со правно судење е време на многу внимание и загриженост во која молитвата за сè да може добро да помогне.

Да можеме да ги канализираме негативните енергии и да можеме да ги прилагодиме позитивните во средина каде што сè што е кажано и направено се зема предвид во екстремни нивоа, може да биде единствен спас.

Може да се молите пред и за време на судењетоТоа е дело што ќе ни помогне да го зачуваме мирот и да донесеме добри одлуки. 

Молитва, така што сè оди добро во една операција

О, Исусе, Ти си вистинскиот Збор, Ти си Lifeивотот, Светлината, Ти си нашиот пат, Исусе, мојот воз belovedубен Господ, кој рече: „Прашај и ќе ти биде даден, барај и ќе најдеш, тропни и ќе ти се отвори“ со застапништво на Марија, твојата блажена мајка, се јавувам, барам, те прашувам со сета надеж да ми дадеш што ми треба итно: (Кажи што сакаш да постигнеш). Молете се тројца наши татковци, три поздрави Марија и три слава. 

О Исусе, Ти си Син на живиот Бог, ти си Божји верен сведок во светотВие сте Бог со нас, Исус Господар на лордовите, кој рече: „Што и да го прашате Отецот во Мое име, тој ќе ви даде“ со застапништво на Марија, Вашата блажена мајка, јас понизно и со сето свое срце се молам со вашиот Отец во неизмерна вера Твоето име што ми ја даваш оваа услуга што ми е толку тешко да ја добијам со моите слаби средства: (Повторете со голема надеж што сакате да го добиете). Молете се тројца наши татковци, три поздрави Марија и три слава. 

О Исусе, Ти си Син на Марија, ти си освојувач на злото и смртВие сте почетокот и крајот, Исус Крал на Кралевите, кој рече: „Небото и Земјата ќе поминат, но мојот збор нема да помине“ преку застапништво на Марија, Твојата блажена мајка, чувствувам целосна доверба дека мојата очајна молба ќе биде исполнета: (Кажете го барањето повторно со огромна посветеност).

https://www.colombia.com

Пред да влезете во операционата сала, секогаш е присутен стравот да не знаете што може да се случи, тоа е причината зошто правењето молитва за да биде добро работењето и целиот процес е неопходно.

Може да ве интересира:  Молитва на Богородица од Монтсерат за бремени жени

Најмногу се препорачува направете ја оваа молитва со пациентот пред да влезете во операционата сала, мора да прашате позитивно и да бидете директни со она што сакаме да го видиме.

На крајот, добро е да се заблагодариме, на овој начин се пренесуваат добри енергии кои се важни во сите здравствени процеси.

Колку време трае молитвата за да работи?

Молитвите немаат одредено време.

Нормално, во зависност од ситуацијата, може да потрае неколку минути, па дури и неколку часа во работењето.

Важно е дека сте сигурни дека добро ќе трчате.

На овој начин, молитвата, така што сè оди добро на работа, пресудата и работењето ќе работат брзо и ефикасно.

Оди со Бога.

Повеќе молитви:

 

Откријте како да го направите тоа
Откријте јадро
Шпански и латински процедури
Додатоци