Молитва за болно куче | Моли се со вера и помогни му да го исцели твојот пријател

Молитва за болно куче. Дека кучињата се најдобри пријатели на човекот, без сомнение. Тие им донесуваат радост и добар хумор на семејствата. Но, за жал, сè не е цвеќе. Како живи суштества, тие исто така се разболуваат, имаат потреба од грижа и предизвикуваат загриженост.

Молитвата за болно куче ќе ве смири вас и вашето семејство во овој момент на очај. Вашето куче е исто така суштество Божјо и затоа ќе биде благословено од Него ако го побарате тоа со верба и доверба.

Еве неколку молитви за да му помогнете на вашиот мал пријател да не чувствува болка и да заздрави побрзо.

Молитва за болно куче

„Небесен Татко, те молам помогни ни во нашето време на потреба. Ни направивте администратори на (име на домашно милениче). Ако тоа е по ваша волја, ве молиме обновете го вашето здравје и сила.

Се молам и за други животни кои имаат потреба. Нека бидат третирани со грижа и почит што заслужува сето нивно создавање.

Благословен си, Господи Боже, и свето е твоето име за секогаш и засекогаш. Амин

Молитва за болно куче

„Драг Господи, драги миленичиња и мојот партнер (име) се разболеа. Јас се мешам во ваше име, молам вашата помош за нас во овој момент на потреба.

Понизно барам да биде добар и водич за моето милениче, како што беше кај сите негови деца.

Нека вашиот благослов го исцели мојот прекрасен придружник и ќе ви даде многу поубави денови што можеме да ги поминеме заедно.

Нека бидеме благословени и исцелени како дел од твоето loveубовно создавање. Амин!

Молитва за заздравување на болно животно

„Семоќниот Бог, кој ми даде дар да идентификувам во сите суштества на универзумот одраз на светлината на Твојата loveубов; што ми го довери мене, скромен слуга на Твојата бесконечна добрина, чувар и заштита на суштествата на планетата; дозволи ми, преку моите несовршени раце и мојата ограничена човечка перцепција, да бидам инструмент за Твојата божествена милост да падне врз овој beвер.

Дека преку моите витални течности можам да ве завиткам во атмосфера на енергична енергија, така што вашите страдања ќе се распаднат и вашето здравје ќе се врати.

Нека ова се направи по ваша волја, со заштита на добрите духови што ме опкружуваат. Амин!

Молитва за заштита на миленичиња

„На милостивиот отец Бог, кој ги создаде сите суштества што живеат во планетата, за да можат да живеат во склад со луѓето и мојот ангел чувар, кој ги штити сите животни што живеат со мене во оваа куќа.

Понизно ве замолувам да внимавате на овие невини суштества, избегнувајќи ги сите нивни зла и дозволувајќи им да живеат безбедно и мирно за да можат да ве исполнат со радост и loveубов во текот на моите денови.

Нека твојот сон биде мирен и твојот дух нека ме доведе до сферите на убавината и мирот во овој живот што го споделуваме.

Молитва за заздравување на животно

„Архангел Ариел, на кого Бог му даде дар да се грижи за сите животни,

Архангел Рафаел, кој го примил божествениот дар на исцелување, ве замолувам да го осветлите во овој момент животот на ова слатко суштество (кажете го името на животното).

Нека милоста Божја го врати неговото здравје, за да може повторно да ми даде радост за неговото присуство и посветеноста на неговата убов.

Дозволете ми, преку моите раце и мојата ограничена човечка перцепција, да бидам инструмент за Божјата loveубов да ве обвитка во атмосфера на енергична енергија, така што вашите страдања ќе згаснат и вашето здравје се регенерира.

Нека ова се направи по ваша волја, со заштита на добрите духови што ме опкружуваат. Амин

Молитва за болното куче што лекува

Небесен Татко, нашите човечки врски со нашите пријатели од други видови е прекрасен и посебен подарок од тебе. Сега ве замолувам да им дадете на нашите животни посебна родителска грижа и лековита моќ за да го елиминирате секое страдање што може да го имаат. Подарете ни, вашите човечки пријатели, ново разбирање за нашите одговорности кон овие ваши суштества.

Тие ни веруваат како што ние веруваме во вас; Нашите души и нивни се заедно на оваа земја за да формираат пријателство, ectionубов и ectionубов. Понесете ги нашите искрени молитви и пополнете ги вашите болни или страдални животни со светлина и сила за да ги надминете сите лековити слабости во организмот. Господине, јас конкретно ги наведувам потребите на вас (кажете го името на миленичето).

Неговата добрина е поврзана со сите живи суштества и неговата благодат се влева во сите негови суштества. Од нашите души, добрите енергии, допирајќи до секој од нас со одраз на нивната убов.

Дајте им на нашите придружници на животни долг, здрав и посебен живот. Дајте им добар однос со нас, и ако Господ реши да ги однесе од нас, тоа ни помага да разбереме дека тие веќе не се со нас, туку само се приближуваат до Господ. Дајте ни ја молитвата за посредување на добриот Свети Френсис од Асиси, кој ве почести во сите суштества. Дајте му моќ да ги надгледува нашите пријатели со животни додека не бидат безбедни со Господ во вечноста, каде се надеваме дека еден ден ќе им се придружи засекогаш. Амин

Молитва на Свети Френсис од Асиси за болни животни.

„Славен Сан Франциско, Светиот на едноставност, loveубов и радост.

На небото размислувате за бесконечните совршенства на Бога.

Погледнете нè убезно.

Помогнете ни во нашите духовни и телесни потреби.

Молете се на нашиот Татко и Творец да ни ги дарувате благодатта што ги бараме вашиот посредник, вие, кои секогаш сте биле негов пријател.

И осветлете ги нашите срца на растечка loveубов кон Бога и нашите браќа, особено оние што имаат најмногу потреба.

Мојот сакан Сан Кикињо, ставете ги рацете на овој ангел (кажете го името на животното) што ви треба! Знаејќи ја вашата loveубов, послушајте го нашето барање.

Свети Френсис од Асишки, моли за нас. Амин

Сега кога ја познавате молитвата за болни кучиња, научете и моќни молитви за болни животни.

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: