Молитви за крштевање

Молитви за крштевање Како момче и девојче, кратки и убави лаги се во тоа што крштевањето е чисто духовна активност и таму каде што веруваме за вера која е зајакната со молитва.

Без оглед на возраста на лицето што треба да се крсти, верата е нешто што нема никаква врска со возраста, но со повикот што се чувствува од срцето, молитвата се користи за зајакнување на овој повик и за да може да се носи надвор од срцето со вера и храброст. 

Во случај на крштевања кај бебињата, тие се прават како чин на вера каде родителите уште од мало време поттикнуваат loveубов кон работата на Господ.

Молитви за крштевање

Молитви за крштевање

Важната работа од сето ова се прави со убедување и со сето знаење. Молитвите за крштевање можат да направат родители, кумови или кој било друг член на семејството или пријател, кој седи со повикот да го стори тоа.  

1) Молитви за крштевање на девојчиња

Возубен небесен Татко, ние доаѓаме пред вас денес да го претставиме животот на (име на девојче)

Во знак на благодарност за дарот на неговиот живот во нашето семејство и во знак на признание за вашата голема моќ и мудрост, ние го повикуваме вашиот благослов за неговиот живот денес. 

Нека биде здрава, силна и интелигентна девојка; Нека расте таа со твојата мудрост и твоето водство сè додека не стане жена како што беше Марија Мајка на Исус.

Нека нашата ќерка е избрана од вас за да ги исполни вашите цели овде на Земјата. Тоа е потчинето на вашата волја, која знае да ве фали, да ви служи и да ве сака. 

Тогаш таа ја наоѓа вашата наклоност секој ден од нејзиниот живот, дека таа го прима вашиот благослов, чест и изобилство.

Амин!

Девојките го имаат тој нежен и нежен дел што ги прави уникатни и затоа молитвите за крштевки таму се специфични за нив. Предизвиците што животот започнува да ги става во рана возраст можат да бидат силни и при донесувањето на одлука да ги крстиме себеси и самите кога ги учат своите молитви, оставаме во нив моќни алатки што можат да ги користат во иднина. 

2) молитви за крштевање кај деца

Кралот на кралевите и Господарот на лордовите, еве пред вашето славно присуство да го претставиме пред вас животот на нашиот син (име на детето).

Ви благодарам многу Бога што не сметате дека сме соодветни да бидеме родители на ова прекрасно дете. Ветуваме дека ќе се грижиме за вас, ќе ве сакам и ќе ве водиме по добар пат на животот. Но, ние исто така доаѓаме денес да бараме ваш благослов за целиот ваш живот.

Нека стане „пријател Божји“ исто како што беше вашиот слуга Мојсеј. Нека наскоро ја знаете вашата цел во животот, нека не му се потчините на светскиот систем, туку ја направите вашата волја за да бидете тотално успешни. Нека биде кроток да ги прифати твоите учења и мудар да признае дека ти, Боже, си с everything. Тоа се разбира во литературата и законите, вешти во зборови, голем патриот и водач.

Така, ние го благословуваме за славата на вашето име што е над сè Име.

Амин!

Децата исто така имаат своја специфична молитва затоа што многу пати нивниот пат среде растот, можат да бидат погодени од голем број фактори и затоа специјалната молитва за крштевање за деца станува чин на убов, вера и испорака Зборот Господов ни зборува за тоа што е да се поучува на детето и на патиштата на Господ уште од рана возраст, тоа е причината зошто од црквата loveубовта и испораката на еден побожен живот полн со моменти на интимност со Бога Таткото и со Сите ваши светци 

3) молитви за покани за крштевки

Молитви за покани за крштевки

Фала му на Бога што ми даде живот.
Благодарност до моите родители што ми го покажаа патот.
Благодарност до моето семејство што ми ја дадоа нивната убов.
Благодарност до моите спонзори за регулирање на нивниот лек.

Ве поканувам на моето крштевање во недела, 22 мај во 1:00 часот во Храмот на нашата дама на сиромашните. Тогаш, чекам да јадете во салот што се наоѓа на Планината улица во Сан Луис 117. Благодарам.

Многу е важно да се има присуство на нашето семејство и пријатели. Затоа, мора да имаме молитва да ве поканиме среќно.

Тоа е она за што се моли оваа молитва за крштевачки покани. Можете да го користите слободно во поканите за крштевање.

4) кратка молитва за крштевање

Прекрасен Бог, слава и чест да ви бидат, единствениот творец на животот. 

Тука сме пред вашето присуство да го благословиме животот на (име на детето/ нинџа), ова прекрасно дете што ни го давате за син.

Ние ве благословиме, така што од денес, започнете го животот со вашето водство и заштита. Нека нашиот син порасне, знаејќи дека вашиот Светиот Дух е неговиот најдобар пријател. Нека неговиот живот има вечни цели, како што беше животот на Авраам; и тоа како него, бидете трпеливи да чекате за исполнување на ветувањата на Бога, кој верува во вашите зборови и учења и со тоа може вашето срце да му угоди на нашиот Бог. 

Бидете наш благословен, здрав, силен и просперитетен син за слава Божја.

Амин!

Молитвите се моќни без оглед колку долго и кратки, тие што се важни се со вербата што се направени. Во Библијата има многу примери што можеме да ги најдеме во кои зборуваме за кратки реченици на кои им одговаравме во брзо време и Ова е она за што треба да се грижиме. Постојат долги молитви на кои им недостасува вера и кратки молитви се моќни, сето тоа зависи од верата што ја имате и не од времето кое трае.

5) молитви за крштевање

Молитви за вкрстено крштевање
Молитви за вкрстено крштевање

Ако сакате да подготвите некои молитви за крштевање да ги испечатите, ги имаме погоре во форма на крст. Тоа беше најубавото нешто што го најдовме. Искористете ја целата предност!

За што се молитвите за крштевање?

Молитвите ни помагаат да ја прочистиме душата и нашиот дух Се обновува преку целиот процес на молитва затоа што одзема време и се посветува на збогатување на душата. Од моментот кога сме подготвени да се молиме, тој започнува да важи во нас, бидејќи давањето на нашето време во послушност кон Бога е подобро од која било друга жртва што можеме да ја направиме. Во случај на крштевања, тоа е уште повеќе бидејќи се прави духовна обврска пред Бога.

Молитвите за крштевање служат да го подготват нашиот дух за да се направи делото. Ако крштевањето е кај деца, тогаш преку овие молитви можеме да бараме и иднина, така што Бог секогаш ги води нивните чекори и ги одржува во секое време близу до нивното пати. 

Дали овие реченици се навистина моќни?

Сите молитви направени со вера се исклучително моќни и токму затоа тие станаа духовно оружје што можеме секогаш да го користиме каде и да сме и без оглед колку е комплицирано она што го бараме.

Молитвите можат да предизвикаат дури и мртвите да се издигнат од нивните гробови како што гледаме во зборот на Бог во примерот на Лазар дека тој веќе поминал неколку дена мртов и со само еден збор да се врати во живот. 

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: