Како да знаете дали е љубов или пријателство. Нормално е да чувствуваме збунетост кога сме во таа позната «пријателска зона„. Се прашувате: Како знаеш дали е само пријателство или нешто друго? Дали сакате да знаете дали навистина сте во зоната на пријателство или личноста за која се грижите има и пеперутки во стомакот кога ќе ве погледне? За да бидете сигурни, прочитајте ја оваа статија за совет и да откриете суптилни знаци на машки интерес.

Како преку некои знаци да дознаете дали се работи за љубов или пријателство

Дознајте дали е тоа љубов или пријателство преку знаците

Дознајте дали е тоа љубов или пријателство преку знаците

Се разбира, секој случај е различен. Луѓето различно реагираат и различно се однесуваат. Сепак, и покрај ова, тоа е можно идентификувајте некои знаци за да разберете дали има нешто друго или тоа е само убаво пријателство.

Важно е да се разјасни дека нема никаква корист да станете параноични и да мислите дека секој детал е сигнал: хемијата и хармонијата меѓу вас вредат многу повеќе од кој било прирачник или водич. Но како и да е, секогаш е добро да се истакнат некои точки кои имаат тенденција да се истакнат кај сите луѓе кога се заинтересирани за некого.

1. Ви кажува сè

Секогаш размислувајте: дали сте личноста на која пријателот бара да разговара кога има проблеми? Можеби навистина сте во зоната на пријателство. Кога страста е возвратена, постои а воздух на мистерија и емоции. Значи, ако секогаш споделете апсолутно сè што се случува во вашиот живот Со вас, тој не прави ни најмал напор да ве импресионира или да создаде такво очекувано расположение. Најверојатно те гледам само како пријател.

2. Зборувајте за некој друг

Кога ќе се запрашате: Како знаеш дали е само пријателство или нешто друго? Ова е можеби најјасниот знак дека некој ве гледа како пријател. Ако почне да зборува дека е заљубен во некој друг, дефинитивно сте во зоната на пријателство. Истото важи и кога ќе ве праша за љубовен совет без воопшто да помисли дека можеби сте заинтересирани за него.

3. Ви дава прекари

Ако е тој тип ве нарекува со слатки прекари како „сестра или брат“Можеби нема да ја почувствувате таа огромна страст од ваша страна во догледна иднина. Тоа не значи дека момчето или девојката никогаш не можат да ве видат со страсни очи, туку само дека во моментов сте само пријател.

4. Ти си само рамо за плачење

Друг знак за предупредување дека сте дел од зоната на пријателство е кога личноста ќе се сврти кон вас кога ќе заврши друга врска. Размислете за овие ситуации, бидејќи можно е тоа само биди пријателско рамо за плачење во ситуации кои се тешки за справување.

5. Чувствувајте се нервозни на ваша страна

Ова е уште еден типичен знак на зоната на пријателство. Кога чувството е романтично, вообичаено е личноста да се чувствува нервозна. Ако изгледа немирно, почнува да се смее на работи кои не се смешни или се обидува на некој начин да ве импресионира, тоа е знак дека можеби оваа наклонетост оди подалеку од дружењето. Во пријателски односи, личноста не вложува напор да се обиде да импресионира или задоволи друга личност.

Друг класичен знак на пријателство е кога тој ги кажува работите без трошка грижа за тоа како ќе реагирате на она што ќе го каже, односно нема грижа за тоа како ќе реагирате.

6. Обидете се да се однесувате како Купидон

Како знаеш дали е само пријателство или нешто друго? Овој знак е едноставен! Дали зборувате за некој кој се прилагодува на вас? Дали некогаш сте се обиделе да излезете со некој друг? Уште еден предупредувачки знак. Затоа, секогаш внимавајте на тој детаљ или, уште полошо, ако кога излегувате, земете пријател затоа што мислите дека можете да го направите совршениот пар.

7. Контакт со телото

Кога чувството е взаемно, тоа е нормално бараат галење и физички контактИли во играта или како изговор да бидеме блиску еден до друг. Ако тоа никогаш не ви се случи, дури и кога постои можност, тоа е затоа што тој нема намера да одржува поспецијален физички контакт.

Говорот на телото кажува многу за другата личност, но треба да обрнете внимание на тоа. Секогаш бидете многу внимателни да не мислите дека сè што една девојка прави со своето тело е знак на интерес затоа што може да станете параноични и да видите индиции каде ништо не постои.