Молитва на Свето дете на Аточа

Молитва на Свето дете на Аточа. Оние од нас кои верно верувале и практикувале католицизам, направиле дури еднаш во животот молитва до Свето дете на Аточа особено во земји како Венецуела, Шпанија, Колумбија, Хондурас, Филипините, Соединетите Држави и во Мексико, што е последно, каде што се слави со поголема моќ и каде има некои светилишта каде што се почестува секој ден и што прима илјадници посетители секоја година. 

Молитва на Свето дете на Аточа

Тоа е една од застапувањата на детето Исус кој стана многу популарен заради многуте чуда што му се познати и му се припишуваат. 

Молитва на Свето дете на Аточа Кој е тоа?

Градот Аточа се наоѓа во Шпанија и познато е дека тринаесеттиот век бил целосно нападнат од муслимани.

Ги затворија сите што ја практикуваа христијанската вера без храна или пијалок како метод на строга казна за своите верувања. 

Во тоа време, само дванаесетгодишни деца беа дозволени да ги хранат затворениците и токму таму Свето дете на Аточа се појави. 

Затворениците започнаа прими посета на дете кои секојдневно доаѓаа кај нив со корпа храна од која сите јадеа ситно.

Изненадувачки беше што храната не истече и корпата секогаш имаше нешто за нив.

Момчето носело едноставна облека како аџија, но кога виде чудото од размножување на верниците во храна, знаеше дека тоа е истото дете Исус, кое дојде да ги нахрани.  

Молитва на Свето дете на Аточа да отвори патишта

Милостив и убезен Инфанте де Аточа, доаѓам пред тебе да ти кажам колку те сакам и ти требам, сакам да ги свртиш твоите милосрдни очи кон мене и да го видиш очајот и мачноста што ме обзема, јас сторив сè во мој дострел освен моето проблемите се сериозни и не најдов решение, Вие кои сте толку чудесни, не отстанувајте од мене: Јас ревносно ве замолувам да ми испратите ваша помош, барам итна утеха и помош Продолжете со читање Најсвето и Свето дете на Аточа, заштитник на сите луѓе, заштита од беспомошниот, божествен исцелител на која било болест.

Моќно Свето дете: Те поздравувам, ве фалам на овој ден и ви ги предлагам овие молитви: (тројца наши татковци, три поздрави Марија и три слава), во спомен на денот кога сте го отелотвориле во чистите и непропустливи влегувања на вашата слатка и сакана мајка, од светиот град Ерусалим до Витлеем.

За верата што ја имам во вас, слушајте ги моите барања, за довербата што ја ставам во вас, дајте ми го она што понизно го барам: (побарајте што сакате да постигнете).

Јас, кој те сакам пред сè, сакам да те фалам бескрајно, веднаш до хоровите на Херувим и Серафим, украсени со совршена мудрост. Се надевам, најскапоцено Свето дете на Аточа, среќен одговор на мојата молба.

Знам дека нема да бидам разочаран од вас и дека ќе ми дадете и добра смрт, за да ве придружувам во Витлеем на славата.

Амин.

Тој, познавач на сите мистерии и да се биде лукав на одлични начини, ни дава чудо да ни ги покажуваме патиштата во секое време за да можеме да патуваме низ нив со целосна доверба и сигурност.

Оние поминувања кои изгледаат како погрешни или невозможни да се преминат, сигурно е дека Со помош на Светиот дете на Аточа можете да поминете

Молитвата може да ги направи нашите патеки отворени во финансиската сфера, во студии, со семејството или за оние планови или цели што сакаме да ги постигнеме.

Молитва на Свето дете на Аточа за заштита

Мудро дете Исус од Аточа, генерален заштитник на сите мажи, општа заштита на беспомошни, божествен доктор од која било болест.

Најмоќно дете, те поздравувам, те фалам на овој ден и ти ги нудам овие тројца наши Отци, поздрави Марија со слава, во сеќавање на тоа патување што си го направил, инкарниран во најчистите влезови на твојата најубава мајка, од тој свет град Ерусалим до пристигнувањето до сцената на природноста.

За овие спомени што ги правам на овој ден ве замолувам да ми дадете што молам ...

За што ги презентирам овие заслуги и ги придружувам со оние на хорот херувими и серафими, кои се украсени со мудрост, за што се надевам, дете на Аточа, среќно испраќање во она што те молам и го тврдам, и сигурен сум дека нема да заминам срце скршена за вас, и јас ќе постигнам добра смрт, да дојдам да ве придружувам во природната сцена на славата.

Амин.

(Тука е направено барањето и се молат тројца наши Отци, три поздрави Марија и Слава)

Заштитник на оние кои веруваат во него и покрај околностите.

Како и им помогна и ги заштити луѓето кој го виде како се појавува за прв пат, ќе стори и со нас.

Тој можеби повеќе не се појавува во форма на дете или го гледа физички приближувајќи кон нас, но чудото секогаш ќе се прави кога ќе побараме со вера и со сигурност дека нè слуша и доаѓа до нашиот повик за помош. 

Чудесна молитва за здравје

О драги и слатки Свето дете на здравје!

Знам дека кога бевте на овој свет, се чувствував жал за сите што страдаа, особено на оние што беа мачени од болка.

За бескрајната љубов што требаше да ја дадеш, ти ги излекуваше од нивните болести и таги, а твоите чуда беа опипливо докажување на твојата добрина, вечна љубов и милост.

Затоа, о драги деца на здравје!, Мое сакано дете, моја голема утеха, смирено ве замолувам да ми дадете потребна сила да трпам болка, олеснување и удобност во најтешките моменти и, пред сè, многу благодат специјално, да ја вратам мојата моќ, мојата енергија, моето здравје, ако тоа одговара на доброто на мојата душа.

Со него ќе можам да ве пофалам, благодарам и да ве обожавам во текот на целиот живот.

Амин.

Искористете ја моќта на оваа чудесна молитва до Санто Нињо де Аточа за здравје.

Нема никакви тешкотии во кои Светиот дете на Аточа не го прави тоа може да ви даде моќна помош.

Запомнете дека зборуваме за истиот Господ Исус Христос кој умре за нас на крстот на тоа тешко искушение, а потоа се воскресна на третиот ден, истиот што се појавува во светото писмо.

Нема болест што тој самиот не ја претрпел бидејќи ги носеше нашите болести во крстоносните војни, тоа е вербата што ја имаме кога правиме оваа молитва барање божествено чудо за нашето здравје.

Дали е Санто Нињо де Аточа многу силен?

Приказната за Исус откако пристигнав во матката на Дева Марија беше чудесна и моќна.

Верувањето дека оваа моќ е веќе изгубена е чин на недоверба што честопати доаѓа кај нас како производ на пикадо што истиот непријател го засадува во умот за да нè натера да се сомневаме.

Иако поминаа многу години од смртта и воскресението на Исус Христос, ние веруваме во неговата чудотворна моќ. 

Повикувањето на Свето дете на Аточа е знак дека неговата моќ е голема и дека тој сè уште се сеќава на нас кои верно веруваме во него. Да продолжиме да веруваме и да се молиме со вера и тој секогаш ќе продолжи да ни помага и да одговори на нашите барања со бесконечна loveубов.

Се надевам дека ви се допадна молитвата Свето дете на Аточа.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: