Молитва на Богородица од Гвадалупе

Молитва на Богородица од Гвадалупе воздигнувајте со вера и од срце со чин на смирение што ја открива чувствителноста што човечкото срце треба да побара помош од духовни суштества.

Без разлика во моментот низ кој поминуваме, молитвите се прават за да ги воспитуваат луѓето кои имаат потреба од тоа.  

Нема ништо невозможно кога молитвата ја преземаме како алатка за борба против битките што ќе ни ги презентира од ден на ден.

Можеме да побараме што ни треба, па дури и оние работи што станаа наши соништа и желби и кои сè уште остануваат зачувани во нашата душа и дека никој освен нас не знае.

Молитва на Богородица од Гвадалупе Кој е девицата на Гвадалупе? 

Молитва на Богородица од Гвадалупе

Тоа е појава на Дева Марија во 1531 година во Мексико.

Познато е дека прва што ја видела била Индиецот Хуан Диего додека била на пат за маса.

Таа ја раскажува приказната дека девицата ја замолила да изгради храм и да им пренесе порака на сите можни луѓе почнувајќи од епископот.

Индиецот Хуан Диего го сторил тоа, сè како што му било доверено, не било лесно затоа што никој не му верувал затоа што, како и секое чудо, требало да се види некаков знак дека, како што рече тој, Индиец. 

Сторија дека девицата го замолила да изгради храм и тоа пренесе порака до сите луѓе можно започнување со епископот.

Индиецот Хуан Диего го стори тоа, сè како што му беше доверено, не беше лесно затоа што никој не му веруваше затоа што, како и секое чудо, беше потребно да се види некој знак дека е вистина тоа што го рече Индиецот. 

Индиецот добива нова инструкција од Богородица каде му е доверено да бара рози што се наоѓаат на врвот на планината, тој уште еднаш го почитува редот и бара свежи рози за да им ги претстави на епископот завиткан во ќебе, Кога розите ќе паднат на ќебето, сликата што денес е позната како Богородица на Гвадалупе, може да се види како одраз.

Денес, базиликата на Санта Марија де Гвадалупе стана најпосетуваниот верски храм во светот.

Приближна од дваесет милиони парохијани тие доаѓаат секоја година да ја исполнат својата вера и да му оддадат почит на оваа чудесна Дева. 

Молитва на Богородица од Гвадалупе за заштита 

Блажена Дева од Гвадалупе, Богородица, дама и наша Мајка. Дојди овде простено пред твојата света слика, која ни ја оставивте печат на тилмата на Хуан Диего, како залог на убов, добрина и милост.

Зборовите што му ги кажа на Хуан со неискажлива нежност с still уште звучат: „Мојот драг сакан син, Хуан, кого го сакам како мал и нежен“, кога, зрачен со убавина, се појави пред неговите очи на ридот Тепејак. Направете н deserve да заслужуваме да ги слушаме истите зборови длабоко во нашата душа.

Да, вие сте нашата Мајка; Богородица е наша Мајка, најздрава, најмилосрдна.

И да бидеш наша мајка и да нè засолниш под наметката на твојата заштита, ти остана во својот лик на Гвадалупе. Пресвета Богородица од Гвадалупе, покажи дека си нашата мајка.

Одбрани не во искушенија, утеши нè во таги и помогни ни во сите наши потреби.

Во опасностите, во болестите, во прогоните, во горчина, во напуштања, во часот на нашата смрт, погледнете нè со сочувствителни очи и никогаш не одделувајте од нас.

https://www.aciprensa.com/

Дева Марија, како добра мајка, знае да обезбеди силна заштита и е точно за сите оние кои ја препознаваат како мајка.

Приближувањето кон неа во потрага по заштита е чин на вера, храбар и искрен. Можеме да бараме заштита во секое време што ни е потребно за нас, за член на семејство или пријател.

Постојат дури и оние кои го применуваат ова молитва за некои материјални добра, овој аспект на молитва може да изгледа површен, но мајка знае да се грижи за своето дете и за сè што му припаѓа. 

Не можеме да одиме на нејзино размислување дека не може да ни помогне но со отворено срце да зборува со нас и да нè води до она што мора да го правиме во секое време. 

Молитва да побара заштита за Дева на Гвадалупе 

О, Невидена Богородица, Мајка на вистинскиот Бог и Мајка на Црквата! Вие, кои од ова место ја покажувате својата милост и сочувство кон сите што бараат ваша заштита; слушнете ја молитвата што со физичка самодоверба ви се обраќаме и ја презентираме пред вашиот Син Исус, нашиот единствен откупител.

Мајка на милосрдие, Господар на скриената и тивка жртва, на вас, кои излегувате да нè пречекаат грешници, ние го осветуваме на овој ден целото наше битие и целата наша убов.

Ние исто така го осветуваме нашиот живот, нашата работа, нашите радости, нашите болести и болките.

Дајте им мир, правда и просперитет на нашите народи; бидејќи сè што имаме и сме го ставаме под ваша грижа, госпоѓо и наша мајка.

Ние сакаме да бидеме целосно ваши и да одиме со вас патот на целосна верност кон Исус Христос во неговата Црква: не дозволувајте да ја испуштите вашата ovingубовна рака.

Богородица од Гвадалупе, Мајка на Америка, ве замолуваме сите епископи, да ги водите верните по патеки на интензивен христијански живот, loveубов и смирена служба кон Бога и душите.

Разгледајте ја оваа неизмерна жетва и посветете се на Господ да всади глад за светост кај сите Божји народи и дајте им изобилство струки на свештеници и религиозни, силни во верата и jeубоморни распрскувачи на тајните на Бога.

Ампаро, грижа, amor, пердан и сè што сакате да го прашате, ушите се подготвени да го слушнат лакот на неговите деца.

Верата е неопходен услов.

Според словото Божјо, тие ни објаснуваат дека треба да побараме да веруваме дека постои, односно треба да ги оставиме своите молитви знаејќи дека се слушни и, дури и повеќе, одговориле.

Ампаро е неопходност и секогаш треба да се прашува импулсот да се чувствува од срце.

Ние не ја знаеме иднината и затоа оваа молитва е важно да ги оставиме во свои раце нашите планови и секој чекор што треба да го преземеме.

Затоа е важна девствената молитва на Гвадалупе.

Нека неговата заштита е секогаш во нашите животи и неговиот благослов нема никогаш да нè напушти нас и нашето семејство и пријатели. 

Барањето заштита за посебна личност е чин на loveубов, не е неопходно да запалите свеќи или да подготвите претходна околина за оваа молитва која може да изгледа малку едноставна, но е навистина моќна, само треба да верувате, ништо друго не е потребно. 

Богородица молитва на Гвадалупе да побара чудо 

Блажена Дева од Гвадалупе, Мајка и кралица на нашата земја. Еве, нас не понизно поклонивте пред вашиот прекрасен имиџ.

(Поставете ја вашата нарачка)

Во Тебе ја ставаме целата своја надеж. Вие сте наш живот и удобност.

Бидејќи сме под вашата заштитна сенка и во вашиот мајчински скут, не можеме да се плашиме од ништо.

Помогни ни на нашето земно аџилак и застапни за нас пред твојот Божествен Син во моментот на смртта, за да го постигнеме вечното спасение на душата.

Амин.

Чудата се оние работи што веруваме дека би биле невозможни да се постигнат со човечките сили.

Тоа е термин кој повеќе се користи во петиции за болести кои, според медицинската наука, немаат лек.

Сепак, зборот чудо може да се користи во многу други околности, како на пример во оние случаи кога чекаме пари што е невозможно да пристигнат или кога страдаше исчезнувањето на член на семејството и од една до друга момент се појавува безбеден и здрав.

Чудата се наоѓаат на растојание од молитва и кажуваат само малку вера. Ништо не е невозможно.

Може ли да ги кажам сите молитви?

Може и треба да ги молиш сите молитви на овој светител.

Важно е дека молитвата на Дева на Гвадалупе се молеше со многу вера и со многу верба во нејзиното срце.

Преферирате да верувате во вистинските сили на оваа светителка и треба да верувате дека таа ќе ви помогне.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: