Молитва до Сан Роке

Молитва до Сан Роке Тоа е моќно оружје за сите оние на кои им е потребна божествена интервенција во одредени ситуации кои можат да се појават во животот, директно или индиректно.

Моќта на молитвите не е пресметливо, со нив можеме да постигнеме победи кои во спротивно би било невозможно да се освојат.

Единствениот услов молитвата да биде ефективна е да се стори со вера, не можеме едноставно да го бараме, туку да го направиме верувајќи од срце, на искрен и сигурен начин дека одговорот што толку многу го баравме ќе го добиеме.

Сан Роук како верен старател на лицата кои имаат потреба може да го разбере нашето страдање во случај на страдање од која било болест.

Дозволете ни да ја искористиме оваа алатка и да се молиме дека оние чуда што ни се потребни толку многу ќе ни бидат дадени во совршено време на Бог Таткото Творец.  

Молитва до Сан Роке Кој е Сан Роук?

Молитва до Сан Роке

Приказната раскажува дека тој бил син на гувернерот на Монтепеellе и е роден во 1378 година. Неговиот живот беше нормален и кога имал 20 години, неговите родители починале.

Бидејќи бил млад сирак, Роук бил посветен на грижата за болните од еден од најстрашните штетници што страдале во тоа време. 

Приказната се однесува на фактот дека, кога се грижел за овие пациенти, имало многумина кои добиле целосно и чудесно заздравување кога Сан Роке му направил крст на челото.

Ова не е изненадувачки бидејќи во светото писмо гледаме дека заздравувањето би можело да се раздели дури и со сенката, како што се случи со апостол Петар.

Затоа, фактот дека некое лице може да служи за лекување само со знак на крстот е чин што можеме да веруваме како чудо што доаѓа директно од Бога.

Неговиот ден се слави секој 16 август.

Молитва на патронот на животните во Сан Роке (изгубени)

Милостивиот Свети Роук,
доблесен, милостив и чудесен светец,
дека си дадовте тело и душа на нашиот Отец Бог
и ги сакавте животните од срце
и затоа вие сте неговиот славен покровител,
не оставајте ги без помош кога ќе им треба
не дозволувајте им да се чувствуваат беспомошни пред несреќата
и дајте им сè што им е потребно за нивното добро да живеат.
Молете се на Господа благодат и благослов за Франческа
и чувај ја цел живот под ваша заштита и притвор.
Таа е уште една членка на семејството,
Таа е моја пријателка и придружник,
Тој е тој кој безусловно ми ја дава својата loveубов,
Тој е верен и ме утешува и ги прави моите денови
и ми дава многу повеќе од она што го прима.
Свети Роук, сакан, славен слуга на Господ,
дека чудесно ви помогна кутре
кога мажите ве напуштија заради вашата болест,
тој верно ви донесе дневни ролни
и со lубов лижете ги раните за да ви ја ублажат болката,
и затоа вие сте заштитник на домашни миленици,
Денес доаѓам кај вас полн со доверба
и знаејќи дека сте добри и kindубезни
Јас ти верувам на моето милениче Франческа.
Чудесно Сан Роук, бранител на сите животни,
Денес доаѓам кај вас да ми помогнете во мојата болка,
искористете ја својата моќ на медијација пред Бога
за да може во своја милост да ми даде
Она што го барам од срце за моето милениче:
Заштитете ја, така што таа е секогаш среќна,
внимавајте на мојата драга Франческа
дека му недостига храна, без кревет, нема компанија, без игри,
чувајте ја од секакво зло, од секаква штета и лоша состојба;
Никогаш не бидете тажни или не се чувствувајте напуштено
никогаш не недостасува inубов, грижа и пријателство
така што тој никогаш не чувствува страв, страв или осаменост,
секогаш да се однесуваме со убов и почит
да се живее полн со радост и благосостојба
и да имате долг и среќен живот.
Те замолувам, благословен Свети Роук за твоето здравје,
далеку од Франческа болести,
од небесата испраќа заздравување,
со неизмерна самодоверба и верба, го оставам во ваши раце,
го натера наскоро да ги поврати силата и енергијата
за да не страда повеќе,
не дозволувајте да страда или да чувствува болка,
Ги ублажува вашите страдања, ги лекува раните или болеста.
Ја ценам вашата помош во овие тешки времиња,
Знам дека нема да престанете да заштитите и да се грижите за Франческа
и дека ќе ги однесете моите барања до Господ,
кои ги создадоа сите живи суштества што ја населуваат планетата
и со убов и kindубезност ги чува и присуствува на сите свои суштества.
Така да биде

Тој е покровител на болести со кои се соочуваат добиток, кучиња, инвалиди, епидемии и други тешкотии во однос на здравјето на луѓето и животните.

Католичката црква дизајнира молитва или модел на молитва што е идеална во овие случаи кога тоа се животни кои страдаат и им треба божествено чудо на лекување.

За да се направи оваа молитва не е неопходно да се подготви околината, иако можете да запалите некои свеќи или да направите посебен олтар за овој светител.

Може да се молиш сам или како семејство, она што е потребно и мора да се чува во секое време е верата.  

Молитва во Сан Роук за болни кучиња

Свет, побожен, кој им помагаше на многу болни од чума, Свети Роке, кој благодарение на Божјата милост направи чуда, во кои веруваа во твојата лековита моќ ...

Те молам, со искрена понизност, помогни ми да го спасам моето куче и верен пријател, ______, од болеста, која го ослаби, направи, возвиши и чувствителен светец ...

Сан Роук, што толку многу ги сакаше кучињата, што моето куче лекува и трча повторно како весело како и секогаш.

Амин.

Кучињата се исто така Божји создание и исто така го заслужуваат нашето внимание и грижа.

Во време кога нашето милениче минува низ тежок период на здравје, можеме да му се молиме на Сан Роук да се грижи за животното и да му дадеме чудо на заздравување.

Можеме да побараме и од оние животни кои се болни на улиците, така што овој дарежлив и чудесен светец им дава здравје и грижа што им е потребна. 

Кога можам да се молам?

Најдоброто време да се молиме е во чувствуваат потреба да го сторат тоа.

Словото Божјо ни зборува за молитвата и ни кажува дека, кога и да ни треба помош, небесниот Отец е секогаш спремен да ги слуша нашите молитви. 

Тогаш можеме да разбереме дека не постои специфичен распоред, иако некои советуваат да го сторат тоа. наутро и во друштво на семејствотоВистината е дека може да се направи во кое било време и на кое било место. 

Дали е овој светител моќен?

Да, затоа што кога беше жив, тој самиот страдаше од истата чума како оние за кои се грижеше и набргу потоа доби заздравување и продолжи да се грижи за многу пациенти во различни болници.

Оттогаш и до денес тој верува во својата чудесна моќ да им помогне на помалку фаворизираните.

Молитвата молитва на патронот на Сан Роук на изгубени и болни животни со голема вера.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: