Молитва на Богородица од Монтсерат за бремени жени

Молитва на Богородица од Монтсерат за бремени жени почитуван од Католичката црква ширум светот, таа била истата црква во која била создадена молитвата на Богородица од Монсерат за бремени жени, бидејќи како една од претставите на Дева Марија Тој добро знае што е да се гестишира живот во матката и може да помогне во целиот процес на гестација. 

Молитвата е моќно оружје што можеме да го користиме кога и да треба, без оглед на околностите.

Светите списанија ветуваат големи чуда за оние што бараат божествена интервенција. 

Молитва на Богородица од Монтсерат за бремени жени Кој е Богородица од Монтсерат?

Молитва на Богородица од Монтсерат за бремени жени

Знаев како Ла Моренета, од појавувањето на врвот на една планина, не престана да дава чуда на секој верник на кој му е потребна вашата помош.

Беше до 1881 година кога Отец Лав XIII Ја прогласувам за еден од покровителите на епархијата во градот Каталонија и од тогаш нејзиниот ден се слави на секои 27 април.

Што се однесува до неговиот изглед, две верзии се познати, но она што се знае со целосна сигурност е дека ова е слика што доаѓа од небото со цел нашата вера уште еднаш да се зајакне знаејќи дека чуда постојат и го имаат лицето на истата Дева Марија.

Сега кога го познавате патронот Богородица од Монтсерат на бремените жени, да се молиме.

Молитва на Богородица од Монтсерат за бремени жени

Марија, мајка на прекрасна loveубов, слатка девојка од Назарет, ти која ја прогласи Господовата величина и, кажувајќи „да“, се направи мајка на нашиот Спасител и наша мајка: денес послушај ги молитвите што ти ги упатувам: Внатре во мене расте нов живот: мал кој ќе донесе радост и радост, грижи и стравови, надежи, среќа во мојот дом.

Грижете се за тоа и заштитете го додека го носам во градите.

И тоа, во среќниот момент на раѓање, кога ги слушам нивните први звуци и ги гледам нивните мали раце, можам да му се заблагодарам на Создателот за чудото на овој подарок што Тој ми го дава.

Дека, според вашиот пример и модел, можам да го придружувам и да го видам син ми како расте.

Помогни ми и инспирирај ми да најдам во мене засолниште за засолниште и, во исто време, почетна точка за да тргнам по сопствените патеки.

Исто така, мајка моја, погледнете ги особено оние жени кои се соочуваат овој момент сам, без поддршка или без убов.

Нека ја почувствуваат loveубовта кон Отецот и откриваат дека секое дете што доаѓа на свет е благослов.

Дајте им на знаење дека е земена предвид херојската одлука за добредојде и негување на детето.

Наша дама на сладок чекај, дај им ја твојата loveубов и храброст.

Амин!

Дали ви се допадна молитвата на Богородица од Монтсерат за бремени жени?

Во оние моменти кога многу пати е бремена, мерачот е исполнет со мисли на болка дека тоа што го прават е променет мир y спокојство што треба да го имате во такво време, затоа молитвите можат да станат прибежиште каде да одат кога ќе пристигне нестабилноста.

Молете се на Богородица на бремените жени сега!

Дали оваа девица ќе ми помогне?

Секогаш кога ќе биде побарана помош како добра мајка, таа ќе дојде на нашиот повик.

Ова е причината зошто мора да имате непоколеблива вера верувајќи дека ние ќе ја добиеме вашата помош во секое време.

Не е важно дали тоа е за нас или за пријател или познаник, молитвите Секогаш има моќ ако се прави со вера и од душата.

Се надевам дека ви се допадна моќната молитва на Богородица од Монтсерат за бремени жени.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: