Menstruasi dipunwadhahi. Aliran menstruasi saiki ana ing urip saben wanita, wiwit akil balung menopause. Iki tandha wiwitan jaman ovulasi feminin sing, kanthi ringkes, tegese awak wis disiapake meteng.

Yen siklus kasebut rutin lan tahan 3 nganti 7 dina saben wulan, tandha-tandhane manawa kesehatan wanita wis ora dibayar. Saiki, apa sing dianggep wong sawetara, yaiku telpon haid ingkang berpanjangan .Mung krungu aku?

Ing wiwitan, sampeyan bisa uga malah percaya yen kedadeyan iki umum lan ora dadi sababe. Nanging aja salah: konco aliran sing ora duwe aturan, ana kemungkinan gedhe yen ana penyakit sing serius lan sampeyan kudu ngawasi intensif karo dokter khusus ing subyek: ahli ginekologi.

Mikir babagan iki, lan supaya tetep dirungokake, aku nggawe kiriman karo kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan iki.

Ing wacan saiki, aku nerangake sebab-sebab panyebaran haid sing dawa lan cara perawatan utama. Ayo lan sinau maneh!

Kabeh babagan haid dawa

nyebabake haid sing berpanjangan

Sadurunge nemokake apa sing haid sing berpanjangan. Kaya sing dakkandhakake, siklus menstruasi diwiwiti nalika baligh, sing umume dumadi ing antarane umur 10-17. Isih, ana wanita sing haid sadurunge utawa sawise kelompok umur iki.

La menarche (jeneng sing diwenehake kanggo haid pisanan) minangka indikasi yen wanita wadon wis mulai ovulate lan wis siap meteng. Nanging, yen pembuahan, endometrium (mukosa sing nggaris ing rahim lan dibentuk kanggo nampa embrio) dibebasake lan nyebabake pendarahan: aliran menstruasi sing misuwur.

ing wektu biasa suwene 3 nganti 7 dina lan kudu ditindakake saben wulan. Nanging perlu uga dicathet yen iki ora mesthi skenario ing antarane wanita. Bagean sing apik kanggo masarakat wanita duwe haid sing ora teratur, sing angel ngontrol wektu subur lan bisa uga akibat saka komplikasi kesehatan sing serius.

Aku bakal ngrembug iki kanthi luwih rinci. Priksa!

haid pungkasan

Haid sing ora teratur

Biasane, wanita digunakake kanggo haid pungkasan. Kasunyatan iki, sing duwe tanggung jawab kanggo ngrampungake wanita akeh, yaiku pengumuman babagan meteng utawa sing ora dikarepake komplikasi ginekologis

Ing sisih liya, ana kahanan sing nyuda aliran menstruasi mung suwe, yaiku, luwih suwe tinimbang normal.

Kanggo dianggep luwih suwe, haid kudu luwih saka 8 dina, apa sampeyan nemu aliran sing kuat, moderat utawa entheng.

Titik liyane sing kudu dipikirake yaiku jumlah kali wong wadon ganti tampon saben dina. Yen ana luwih saka 6 owah-owahan, iki bisa uga tegese aliran iku dhuwur banget. Sing padha ditrapake karo warna getih, sing, yen peteng banget utawa entheng banget, becik kanggo langsung nelpon ginekologi.

Nimbulake kemungkinan haid sing berpanjangan.

Sawetara wong ngerti iki, nanging ana pirang-pirang sebab konco periode sing dawa. Alasan kasebut bisa beda-beda kanthi beda, saka masalah hormon menyang perkara sing luwih serius, kayata kanker. Antarane faktor sing paling kontribusi kanggo skenario iki, kita bisa nyorot:

  • Stress
  • Kanker.
  • Kesalahan.
  • Owah-owahan ing ovulasi.
  • Fibroma uterine.
  • Owah-owahan hormonal
  • Kandhutan
  • Putus saka pil kontrasepsi.
  • Kuwatir

Manungsa waé: Ana kahanan nalika haid ora teratur utawa butuh wektu sing luwih suwe kanggo mungkasi kanthi alasan sing gampang. Amarga iki, penting banget kanggo nandur modal kanggo ngawasi medis kanggo ngenali sababe masalah nyata.

haid dawa

Diagnosis

Kanggo ngerteni apa sing nyebabake haid sing berpanjangan, dokter kudu ngevaluasi wilayah kelamin kanthi mriksa sentuhan. Kanggo asil sing luwih akurat, akeh ahli sing duwe kabiasaan njaluk sawetara tes analisa, kanthi tes kolposkopi lan Pap minangka sing utama.

Pangobatan kanggo haid sing berpanjangan.

Sawise ngerteni panyebab haid sing berpanjangan, ahli ginekologi bisa menehi rekomendasi kanggo macem-macem perawatan. Kabeh bakal gumantung ing keruwetan masalah lan alternatif sing kasedhiya. Opsi sing paling disaranake saiki yaiku:

  • Nggunakake pil kontrol lair kanggo ngimbangi tingkat hormon sing ana ing awak.
  • Obat anti-inflamasi, sing mbantu nyuda getihen.
  • Dosis lan kuret ing janin, ing kasus sing paling serius. Ing kene, uga bisa mbusak endometrium utawa serviks, gumantung karo kahanan pasien.

Elingi: Nalika ngenali haid sing berpanjangan, aja nggunakake obat mandheg utawa nggunakake obat ing omah sing janji bakal ndandani masalah kasebut. Cara paling apik yaiku mbukak pakar.