La infeksi saluran kemih Minangka ngarsane patogen (sing nyebabake penyakit) ing sawetara wilayah ing saluran urin. Sawetara wong, nanging utamane wanita, bisa duwe bakteri ing saluran kemih lan ora kena infeksi, sing diarani bacteriuria asimtomatik.

Ana rong jinis utama: cystitis lan pyelonephritis. Cystitis yaiku infeksi sing kena pengaruh nguyuh, dene pyelonephritis mengaruhi ginjel. Sing terakhir duwe gejala sing luwih abot.

Penyebab utama yaiku nuroni lan bakteri ing saluran gastrointestinal, sing pindhah saka wilayah perineal menyang kandung kemih. Arang arang liwat rute hematogen (sirkulasi getih).

Diagnosis infeksi urin

infeksi urin

Infeksi saluran kencing minangka penyakit sing, nalika ora diobati kanthi bener. bisa mengaruhi saluran kemih kabeh, preduli saka umur pasien. Wanita ngalami masalah liyane amarga duwe uretra sing luwih cendhek lan nyedhaki anus, papan sing sugih ing bakteri saka tangka.

Penyakit kasebut disebabake mikroorganisme Dheweke mlebu uretra lan malah bisa nguyuh planggaran lan ginjel, kena infeksi saluran kemih lan nyebabake lara abot.

Diagnosis infeksi saluran kemih digawe ing kantor ngrungokake keluhan pasien lan liwat pemeriksaan fisik sing ditindakake ing kantor. Infeksi dikonfirmasi kanthi mriksa urin lan nemtokake jumlah bakteri sing ana ing conto sing diklumpukake.

Yen asile luwih saka 100 bakteri saben mililiter, infeksi saluran kencing didiagnosis. Jinis bakteri sing nyebabake infeksi lan antibiotik sing cocog kanggo perawatan ditemtokake dening budaya urin (budaya urin).

Uji alternatif kanggo ndeteksi infeksi urin

Gumantung saka tingkat infeksi lan riwayat pasien, dhokter bisa mrentah tes liya kanggo nliti saluran kemih. Tes kayata ultrasonik padharan y panggul, urografi ekskresi, scintigraphy ginjal, lan tes imaging liyane, kayata tomografi weteng.

Sanajan dudu penyakit lanang utawa wadon tartamtu, wanita luwih cenderung kena infeksi saluran kemih, amarga uretra luwih cendhek lan nyedhaki anus, sing luwih seneng nyebarake bakteri saka tangka. Kanggo alasan iki, penting banget kanggo menehi perhatian marang kabersihan ing wilayah kasebut.

Yen sampeyan kobong utawa nyeri nalika kencing, deleng dhokter. Infeksi saluran kemih sing ora ditularake bisa kalebu macem-macem organ saluran kemih.

Gejala

Ing infeksi saluran kemih, ora ana gejala sing bisa ditampilake, utamane ing wanita. Ing kasus sing abot banget, penyakit kasebut bisa nyebabake nyeri punggung, mriyang lan / utawa rasa ora nyaman sacara umum. Nanging, gejala sing paling umum yaiku:

  1. Yen lunga luwih saka 7 kaping dina, iku minangka gejala utama.
  2. Menyang jedhing luwih saka sapisan ing wayah wengi.
  3. Nyeri ing sisih ndhuwur pubis.
  4. Getih nalika cacing.
  5. Ngganti warna lan tampilan ing urin (warna peteng, mendhung lan ambu sing ora enak).
  6. Ngobong ing uretra (Dysuria).

Uji sing disaranake kanggo infeksi urin

katon cipratan

Kanggo diagnosis diagnosis saluran kemih kanthi bener, spesialis kudu njaluk pemeriksaan sing ditindakake ing laboratorium sing diarani sacara teknis budaya urin kanthi antibodi.

El antibiograma minangka tes sensitivitas kanggo ngenali sensitivitas antibiotik tartamtu kanggo agen penyebab penyakit.

Cara nyegah gangguan infeksi urin

Kanggo nyegah infeksi saluran kemih, sawetara langkah saben dina dianjurake. Priksa metu ing ngisor iki:

  • Apike kanggo ngombe cairan kanthi jumlah sing akeh.
  • Ora apik yen terus urin nganti suwe.
  • Coba kanggo ngawasi diet sampeyan. Penyakit kaya diare utawa constipation banget mbebayani kanggo incontinence urin.
  • Yen sampeyan pengin nggawe jinis, dianjurake supaya cipratan sadurunge lan sawise tumindak kasebut.

Perawatan kanggo inkontinensia urin

Kanggo infeksi saluran kemih cystitis, perawatan karo dosis siji antibiotik, wektu paling cendhak (telung dina) utawa durasi dawa (pitung nganti sepuluh dina). Ing pyelonephritis, indikasi yaiku nggunakake antibiotik kanggo wektu maneh.

Kaya ing kasus bawok, umur lan gaya urip pasien kudu dianggep nalika milih perawatan.

Ngawasi penyakit

Ing sawetara kasus, infeksi kasebut terus-terusan lan urip kanthi masalah iki ora gampang. Sawetara faktor nambah kemungkinan penyakit bakal kedadeyan, kayata diabetes, penylametan urin, nggunakake tabung sing dipasang ing saluran kemih, incontinence fecal lan urin, watu ginjel lan meteng.

Kanggo ngindhari infeksi saluran kemih saka penyakit kambuh, luwih becik ditindakake tindakake medical Kanggo nambani sebab-sebab sing dirasakake, ngombe banyu akeh lan nyegah penylametan ing urin, saliyane eling supaya cipratan sawise nuroni.