Getihen weteng njaba Menstruasi. Nyuda ing njaba wektu haid yaiku masalah sing kedadeyan kanggo wanita nalika urip. Umume kasus, perdarahan mental sing ekstra cocog karo sing diarani getihen kesel. Iki minangka hemorrhage cilik sing bisa kedadeyan ing antarane wektu haid.

Getih sethitik ing njaba wektu haid uga bisa dadi tandha meteng nalika katon 2 kanggo 3 dina sawise kontak ora dilindhungi intimtuladhane Sampeyan uga bisa dadi gejala premenopausal nalika kedadeyan ing wanita luwih saka 40 taun. Temokake apa getihe nalika meteng.

Pendarahan sawise nuroni

Darah sawise nuroni ora biasa. Kita bisa ngomong manawa mung normal nalika kedadeyan ing hubungan seksual pisanan. Yen ana, penting kanggo ndeleng ahli ginekologi supaya tes bisa ditindakake lan panyebab pendarahan bisa dingerteni. Deleng apa sing ditujokake dening ahli ginekologi.

getihen getihen

Apa sing bisa dituduhake?

Pendarahan bisa uga nuduhake:

  • Penyakit seksual
  • Trauma nalika nuroni
  • Ngarsane luka ing serviks utawa kedadeyan amarga kekurangan pelumasan tempek, kayata.

Uga yen wong wadon duwe kanker utawa kista ovarian, endometriosis, utawa infeksi bakteri utawa jamur, getihen bisa kedadeyan sawise nuroni. Sinau babagan pendarahan sawise nuroni.

Pendarahan sawise nuroni bisa dinilai miturut jumlah getih lan warna, kanthi infeksi abang sing nuduhake terang utawa kekurangan pelumasan, lan coklat nuduhake getihen saka bocor, tahan kira-kira 2 dina. Ngerti yen pendarahan peteng minangka tandha peringatan.

Penyebab utama pendarahan vagina ing njaba haid

Penyebab utama pendarahan ing njaba jaman haid yaiku:

  • Masalah sing ana ing janin- Contone, fibroids, polyps, adenomatosis, utawa kanker, asring ana hubungane karo gejala tambahan, kayata pola pendarahan normal, pendarahan ing njaba wektu haid, getihen utawa nyeri sajrone utawa sawise kedadeyan jinis, nyeri panggul saliyane pain haid biasa lan bawok
  • Masalah gegayutan hormon siklus menstruasi, kayata ora seimbang hormonal ing wanita, bisa digandhengake karo gejala sing ana hubungane karo owah-owahan hormon, kayata kukul, rambut rai utawa awak sing berlebihan, lan kangelan nalika ngandhut.
  • Kondisi liyane: kayata getihen, obat-obatan, masalah sing gegandhengan karo kehamilan, lan gangguan liyane umume digandhengake karo gejala tambahan, gumantung saka kahanan sing ana ing ngisor, kayata getihen saka gusi lan irung.

getihen getihen

Nalika menyang dhokter

Apike kanggo ahli ginekologi nalika getihen:

  • Iki ana ing njaba wektu haid.
  • Katon luwih saka 3 dina.
  • Getih garing luwih saka 3 siklus.
  • Mengkono sawise kontak intim gedhe banget.
  • Sajrone menopaus.

Ing kasus kasebut, dhokter bisa nindakake tes diagnostik, kayata tes kanggo Pap, ultrasonik, utawa kolposkopi antara liya. Tes iki digunakake kanggo ngevaluasi sistem reproduksi wanita lan ngenali apa ana masalah nyebabake pendarahan, miwiti perawatan sing cocog, yen prelu.

Nalika kita ngadhepi jinis kasus iki, yaiku Dokter bakal dadi tugas kanggo nganakake tes. Tes jinis iki Dheweke bakal ngawasi sistem reproduksi wanita lan ngerteni masalah sing bisa nyebabake pendarahan. Mangkono, perawatan sing cocog bisa diwiwiti kanggo ngilangi kahanan sing ngganggu iki.

Ing antarane yaiku:

  • Sitologi psikologi
  • Kolosip