Kepiye ngrawat bayi sing nembe bayi. Yen sampeyan wis dadi bapak utawa bakal enggal, selamat !. Sanajan aku bakal duwe sewu pitakon. Sampeyan normal yen kakehan informasi ngasilake luwih badhan.

Nanging, sampeyan ora kuwatir. Iki minangka proses sing apik lan pungkasan, sampeyan bakal ngerti manawa ora dramatis banget. Ing artikel iki, kita bakal menehi sawetara tips sing bakal nggawe proses iki luwih gampang lan mbantu sampeyan entuk luwih akeh kapercayan kanggo ngadhepi tantangan sing nyenengake iki.

Cara Ngrawat Bayi Anyar: Tips Mbantu

bayi nembus

Sabanjure, kita bakal nuduhake tips sing migunani banget sing bakal nggampangake urip para ibu ing wulan kapisan urip bayi sing anyar.

Kepiye siram bayi sing nembe bayi?

Nganti tunggulane umbilica cordl saka bayi sampeyan ora tiba, sing ora bakal kedadeyan nganti minggu kaping papat, adus dheweke bakal ditindakake nganggo spons.

  • Selehake bayi ing permukaan sing lancar. Duwe mangkuk banyu anget lan spons utawa kain sing gunakake utawa.
  • Supaya bayi tetep anget, mbuwangake salah sawijine bagian awak lan adus kanthi ati-ati.
  • Tanduran kasebut kanthi alon-alon banjur pindhah menyang anggota sabanjure.
  • Yen ora sengaja udan tunggul tali, gunakake andhuk supaya ditetep kanthi garing

Kepiye ngrawat pusar bayi?

Navel bayi kudu di resiki saben sampeyan ngganti lampin bayi. Kanggo nindakake iki, cuci tangan kanthi apik lan ngresiki pusar nganggo katun utawa diaper kain dibungkus banyu utawa alkohol 70%. Kanggo ngresiki tombol weteng anak, goyangake area kasebut utawa pateni kanthi lembut.

Terus tunggul ing lampin banjur elinga supaya ora kenceng banget supaya ora ngalami kacilakan.

Kepiye ngganti lampin bayi?

Ing wulan kapisan, bayi sing nembe biyasa biasane ngubengi 8 popok dina. Pangowahan kasebut kudu ditindakake saben bocah rusak , sing biasane kedadeyan sawise bocah mangan, utawa nalika popok diisi cipratan. Sing bayi kudu duwe lampin diganti kira-kira wolu kaping sedina. Saengga angka kasebut suda.

Wiwit bayi sampeyan duwe kulit sing alus, kapan ngilangkenggunakake mung banyu anget lan katun. Tindakake kebersihan kanthi sinetron ing kamar mandi. Gunakake wes udan mung yen sampeyan ora ana ing dalan utawa mlaku-mlaku.

Kepiye ngembangake refleks bayi sing nembe bayi?

ing refleks bayi sing nembe bayi , uga dikenal minangka refleks primitif o refleks RN Biasane reaksi bayi kanthi otomatis kanggo stimulasi tartamtu lan nuduhake yen sistem saraf dheweke sehat. Biasane dites dening dokter anak, nanging uga bisa ditindakake ing omah.

Refleks utama bayi sing anyar yaiku:

  • Moro refleks.
  • Nggoleki refleks.
  • Suction refleks.
  • Refleksi saka Maret.
  • Refleks Tonic-serviks (uga dikenal kanthi refleks Fencer).
  • Babins refleks.

Apa posisi turu sing bener?

Ana posisi sing bener kanggo ngaso bayi: ngadhepi . Tengkorak kasebut kudu bebas saka selimut lan lembaran, bantal, gebug, utawa barang liyane (kayata kewan sing diiseni, kayata).

Ana sawetara kahanan, yen iki dudu posisi sing paling apik kanggo bayi sampeyan turu. Yen ragu, luwih becik diajak dokter anak.