Kepiye carane ngatur kanthong bayi ?. Akeh ibu sing ragu-ragu babagan tas sing nyusoni, sawise kabeh, kudu lengkap supaya ora bisa komplikasi ing kamar ibu.

Penyediaan tas bersalin bakal gumantung saka prognosis pangiriman, sawise kabeh ibu sing nanggung risiko bayi bakal luwih prematur.

Nanging, Saenipun, tas sampeyan wis siap wiwit wiwitan kaping pitu wulan kaping wolu Bisa uga katon gedhe banget, nanging sawise periode kasebut, bayi bisa dilahirake kapan wae.

Mulane, Kita misahake sawetara tips saka artikel sing ora bisa kantun ing kanthong ibu sampeyan , saliyane teknik organisasi sing bakal nggampangake urip sampeyan lan tim bersalin.

Cara nyusun tas bayi

ngatur tas

ngatur tas

Organisasi tas bersalin minangka faktor sing penting banget, amarga yen disusun luwih becik, mula luwih becik. Faktor liyane sing kudu dianggep kapan ngatur koper iku dudu sampeyan sing bakal milih sandhangan bayi utawa uga duweke dhewe.

Sampeyan bakal ing wayahe alus, utamane yen sampeyan caesarean, ing sajrone sawetara wektu sampeyan ora bakal bisa turu maneh.

Kanthi cara iki, tinggalake kabeh kanthi kapisah supaya bisa luwih gampang kanggo Bapak utawa staf perawat sing bisa golek barang ing koper.

Tip penting yaiku misahake kabeh menyang tas sing wis ditemtokake , dadi lampin, sandhangan bayi, produk kebersihan pribadi kanggo sampeyan utawa bocah.

Dadi, nalika ana wong sing nggoleki, bakal luwih gampang ditemokake, sawise kabeh bakal dijenengi.

Tip liyane yaiku kanggo nggawe tas kasebut nganggo kits pakaian bayi sing wis siap. , celonone lengkap, celonone, kaos kaki, lan overalls yen bisa mbantu. Kanthi mangkono, nalika sampeyan njaluk tas nganggo sandhangan ing jero, sampeyan bakal duwe kabeh sing bener kanggo nyandhang bayi sampeyan.

Penting kanggo dicathet yen kabeh sandhangan bayi sadurunge mlebu tas kasebut kudu dibasuh kanthi apik lan disinfeksi.

Apa sing sampeyan ora bisa ketinggalan ing tas ibu kanggo bayi

Sanajan kabeh kedadeyan lancar nalika bayi lan bayi lair apik, kuwat, lan sehat, sampeyan kudu ngenteni paling ora 24 jam ing rumah sakit maternity kanggo pengamatan pencegahan.

Wektu iki bisa beda-beda ing antarane rumah sakit ibu, sampeyan kudu ngerti babagan carane nyiyapake tas sampeyan kanthi lengkap.

Dadi wiwit bayi bakal ngentekake paling ora sedina sedina, uga ana barang tartamtu sing penting lan sing kudu sampeyan lakokake.

  • 6 kethek.
  • 6 badan.
  • 6 celonone sikil.
  • 3 jaket.
  • 1 krim kanggo dermatitis saka popok.
  • 2 kemul.
  • 1 kemul.
  • 1 sandhangan sarat.
  • 4 pasang kaos sikil.
  • 4 mittens.
  • clippers kuku bayi.
  • 1 tutup.
  • 3 pasang sepatu.
  • 6 cangkem ngombe.
  • 1 paket lampin sing bisa digunakake RN.

Sawetara rumah sakit nyiyapake nyedhiyakake popok lan salep bayi kanggo bayi Delengen ing ngendi sampeyan pengin nglairake yen bahan kasebut diwenehake sadurunge nglebokake koper.

Pilihan sandhangan uga bakal gumantung ing mangsa bayi bakal lair, yen pangarepan bakal adhem, luwih becik sampeyan kalebu luwih akeh selimut lan jaket ing koper.

Apa sing sampeyan ora bisa kantun ing tas ibu kanggo ibu

Ibu-ibu uga kudu mikir babagan kasebut nalika ngatur kantung ibu, sawise kabeh, nalika bayi ana, sampeyan bakal cedhak karo dheweke.

Ing kasus bagean cesarean, ibu uga kudu ngliwati 48 horas pengamatan kanggo mesthekake yen kabeh wis ok.

tas bayi

Barang kanggo ngatur tas bayi sing anyar:

  • 1 albornoz
  • 5 kathok
  • 3 bras kanggo nyusoni
  • 1 clamp postpartum
  • 3 piyama terbuka kanggo nyusoni
  • siram
  • sandal
  • 2 pasang kaos sikil
  • 1 sandhangan sarat
  • Sandhangan sing nyenengake
  • Paket toiletri
  • 1 pak penyerap wengi
  • 1 pak pad kanggo dheweke keprok

Elinga, supaya ninggalake dokumen sampeyan menyang wong sing wis dipisahake lan wis siyap, bayi sampeyan ora milih wektu lair.